De naam is Liquid Mokum en Liquid Mokum is de allereerste bouillon-, koffie- en sapbar van Amsterdam. Ha! Barretjes van deze soort zijn al een hit in New York, Londen en Berlijn, en nu is ook Nederland, en wel Franska.nl-thuishaven Mokum aan de beurt. Bouillon is immers gezond, verkwikkend én superlekker. Jawel. Sinds 1 december is ie open, Liquid Mokum, in de vernieuwde Beurspassage hartje stad. Die Beurspassage is de afgelopen maanden verbouwd tot een nieuwe bezienswaardigheid in Amsterdam met dank aan kunstenaars Hans van Bentem, Arno Coenen en Iris Roskam, die laatste bekend van de Rotterdamse Markthal. Zij maakten er een ware Kunstpassage van.
Op het menu staat 48 uur getrokken bouillon die, als we Liquid Mokum mogen geloven, bomvol vitamines, mineralen en collageen zit. De verschillende bouillons zijn ontwikkeld in samenwerking met Guillaume Corneil, een Franse chef, die ook de scepter zwaait in restaurant de Oesterbar (aanrader!). Los van alle soepzaken is er ook een ‘doodnormaal’ kopje koffie te beslissen. Althans, het is de koffie van Amsterdams beste koffiesalon, De Koffiesalon (aldus vakblad Misset Horeca – en wie zijn zij om hun oordeel in twijfel te trekken), en er zijn sappen en smoothies. Je kunt er bovendien al vanaf acht uur in de ochtend tot tien uur in de avond terecht.