De allerbeste sneeuwpret

Wintersport of gewoon sneeuwballen gooien: ja! Maar waar moeten we heen? Drie winterse toptips, als je het Maartje vraagt.

 

Sfeerbeeld: Meraviglia

1. Chesa Wazzau, Bever, Zwitserland
Dit logeeradres in een oud boerenhuis in het centrum van het minidorp Bever, een paar minuten rijden van St. Moritz, is het toonbeeld van Zwitserse charme. De eigenaar is fotograaf en met zijn oog voor schoonheid creëerde hij eigenhandig deze stulp. Het stamt uit de zeventiende eeuw, wordt omringd door een prachtige tuin (die een groot deel van het jaar ondergesneeuwd ligt) en dankzij de tien kamers verspreid over drie verdiepingen is het perfect voor een lang weekend weg met vrienden of familie. We vonden deze parel via de site andbeyond.com (http://www.andbeyond.com). Niet verder vertellen, maar het is bij lange na niet het enige adres waarvan het vakantiewater je in de mond loopt op de site.

 

 

 

2. Le Chabichou, Courchevel, Frankrijk
Courchevel is onderdeel van het beroemde skigebied Les Trois Vallées in de Franse Alpen: 600 kilometer aaneengesloten pistes, 170 skiliften en een enorm aanbod aan activiteiten (dus nooit vervelen, zelfs als je niet van wintersport houdt). Het chique witgelakte hotel Le Chabichou ligt direct aan de piste. Het begon in 1963 als een bescheiden chalet met negen kamers en groeide uit tot een viersterrenhotel met vijftig kamers, een restaurant, een spa met zwembad, een bistro met eigen bakkerij en een delicatessenwinkel. Wat bleef is de bijzondere familiesfeer. Het hotel oogt knus, met veel hout, natuursteen en open haarden. Het echtpaar Michel en Maryse Rochedy en hun zoon en schoondochter zijn zichtbaar aanwezig en bijzonder gastvrij. Na een dag sneeuw zijn er twee mogelijkheden. Je trekt je mooiste jurk aan voor het diner Amoureusement: acht gangen van kunstig gepresenteerde en tongstrelende gerechten, geserveerd met zicht op de keukenbrigade. Of je gaat voor de eenvoudiger bistro waar nog lang niet iedereen zijn skipak uitgetrokken heeft.

 

 

 

3. La Ferme du Bois, Chamonix, Frankrijk
All we want for Christmas: een open haard, geweien aan het plafond, ontelbaar veel kussens op bed, een hot tub met zicht over besneeuwde heuvels, overal warme schapenvellen, kaasfondue op het menu en een aantrekkelijke Viking (verkeerde land, maar soit) die de wijn inschenkt. Voor dat alles moet je zijn bij La Ferme du Bois, één van de oudste en meest gefotografeerde alpenchalets van Frankrijk. Het chalet is vierhonderd jaar oud en werd nog niet zo lang geleden opnieuw ingericht. Er zijn vijf slaapkamers, vier badkamers, voldoende ruimte om nat skigoed te dumpen en een sfeervolle keuken waar indien gewenst kok en Viking het roer overnemen. Via hipchalets.com, wederom een aanrader van een winterwebsite.

 

 

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.