D’Olde Kamp in Drenthe

 

Vandaag neemt top-spotter Maartje ons mee naar het platteland. Geniet van het landelijke leven en de rust die dat met zich mee brengt.

 

 

Logeren met drie geitjes onder één dak? Nee, daarvoor ben je nooit, maar dan ook echt nooit te oud. En bij het Drentse logeeradres d’Olde Kamp kan het. Na ongeveer anderhalf uur rijden vanuit de Randstad word je landelijk en warm ontvangen door de ene na de andere prachtige Pippi-Langkous-boerderij in het pittoreske Drenthe. Weilanden, monumentale boerderijen, water, koeien en paarden – wat dóen we eigenlijk nog in de stad?

 

Temidden van deze velden ligt logeerboerderijminidorpje d’Olde Kamp waar zes traditionele plaggenhutten omgebouwd zijn tot vakantiewoning. De gemakken van warm water, een badkamer en fijne matrassen zijn aanwezig, maar verder is het redelijk back to basic: met-zonder tv en slapen in een bedstee. Romantisch! De open haard kan aan en de wijn kan open. Een van deze huisjes heeft achterin een heuse geitenstal aan de eettafel staan. Letterlijk. Met een glazen wand ertussen, want het moet qua geur ook wel een beetje aangenaam blijven, kun je de hele dag, en de hele nacht geitjes kijken. En dat is leuk. Bovendien is het keihard punten scoren bij de koters.

 

Vanuit het minivakantiepark loop je zo de bossen in – vooral in het najaar werkelijk beeldschoon. d’Olde Kamp ligt aan Nationaal Park Dwingelerveld en of je nu van kleine wandelingen of urenlang struinen houdt, het kan er. Kinderen, hondjes, iedereen mee en gaan. In de omgeving is weinig spektakel, maar daar komen we juist voor. Er is een bakker, plenty traditionele restaurantjes (de snert staat klaar) en verder adviseren we om zelf pindakaas, thee en wijn mee te nemen om na de wandeling weer voor de open haard te kruipen. De plaggenhutten bieden plek aan vijf personen. d’Olde Kamp heeft ook twee grotere vakantiewoningen te huur en er zijn zo’n veertig kampeerplaatsen. Ook leuk: het nieuwe winterkamperen. Wanneer het winter-winter is, is het hier besneeuwd en bevroren prachtig en de tenten zijn op de koudste nachten voorbereid. Maar wij hebben, zelfs op een grijze en miezerige dag, in de herfst enorm genoten van alle rust, vallende bladeren en warme chocomel. www.plaggenhut.nl

 

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.