Maartje: Heel graag iets van FESTEN Maastricht onder de kerstboom! En dan meteen een weekendje in de o zo fijn Zuid-Limburgse stad graag, dank u kerstman.

 

FESTEN is zo’n conceptstore waar je uren kunt dwalen en waar je, cadeautechnisch, eigenlijk geen miskoop kunt doen. Onmogelijk. Alles is leuk. Groot en klein spul voor in huis, voor aan de muur en voor in de kast, boeken, gadgets en gewoon, spullen. Hebbedingen. Hebberigmakende hebbedingen, laten we het daar op houden. En dat in een smaakvol gestileerd lokaal mét lunchroom, voor als je één en ander even moet laten bezinken. Er zijn twee panden, tegenover elkaar in de Maastrichtse Minckelersstraat.

Sowieso is Maastricht in deze periode van het jaar een ontzettende aanrader: de bourgondische stad is prachtig verlicht en nóg gezelliger en knusser dan de rest van het jaar. Blijf meteen slapen, als het even kan bij stijlvol en gastvrij boetiekhotel Haas op het Vrijthof, een luxury guesthouse met drie suites en drie kamers in een herenhuis uit 1920 aan het, jawel, Vrijthof. En luxury is bij Haas op het Vrijthof ook luxury: er is een valet parking service, een gedekte ontbijttafel in de suite, een eigen wijnschap in de originele wijnkelder en zelfs een privé butler behoort tot de te-boeken-mogelijkheden. Past prima in die schoen.

 

Meer over Haas op het Vrijthof

 

 

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.