Toch weer even over Andrew en Epstein

 

Ik blijf in de ban van prins Andrew en Jeffrey Epstein

 

Want oké, hij is nog niet officieel veroordeeld, maar dat het niet pluis is, daar durf ik al mijn kwartjes op in te zetten.

 

Even een kleine timeline.

 

1999

De twee ontmoetten elkaar door een ‘mutual friend’. Inderdaad, Ghislaine-karma-is-een-kreng-Maxwell.

 

Andrew bezoekt meteen het eiland (dat het ook een Maagdeneiland betreft…) van Epstein ‘several times’. Ik weet niet hoe het bij jou gaat met verse vriendschappen, maar ik bezoek die doorgaans niet meteen verschillende keren in het buitenland. Maar goed, ik ben dan ook geen prins.

 

2000

Andrew nodigt zijn verse vrienden Maxwell en Epstein uit op Windsor Castle.

 

In de jaren die volgen zien de twee elkaar verscheidene keren per jaar.

 

2006

Andrew nodigt Epstein uit op de 18e verjaardag van zijn dochter Beatrice. Over de duivel in huis halen gesproken. Of zou Epstein Beatrice te oud hebben gevonden? Afijn. Epstein werd in de periode 2002-2005 al verschillende keren beschuldigd van seksueel misbruik met minderjarigen, maar Andrew zegt daar niets van geweten te hebben en zette daarom de vriendschap voort.

 

2010

Als Epstein uit zijn twaalf maanden durende ‘gevangenis’ (hij zat in een privévleugel en mocht zes dagen per week de gevangenis in en uit, had een eigen tv-kamer en kreeg zijn eigen eten) kwam, vloog Andrew naar New York om de vriendschap met Epstein op te zeggen. Want toen kon hij niet meer ontkennen dat er toch wat bloed aan de handjes van Epstein zat.

 

Ondertussen werd Andrew weer in de mansion van 77 miljoen gezien waar de minderjarige meisjes in- en uitgingen.

 

2011

Sarah Ferguson onthult dat ze 30.000 dollar van Epstein heeft gekregen om schulden af te lossen. Nu vind ik het sowieso al vrij ernstig dat de moeder van de kleinkinderen van een van de rijkste vrouwen op aarde (Queen Elizabeth) met schulden door het leven moet, maar dat even terzijde. Maar dat Andrew geld heeft geaccepteerd van Epstein om dat via de assistent van Sarah bij haar binnen te sluizen vind ik vrij walgelijk. Ten eerste kan Andrew het toch wel zelf aan haar geven? Hiermee maakt hij zich toch intens afhankelijk en chantabel? En wat ik verder niet begrijp is dat Sarah walgde van deze gift omdat ze niets met de pedofiele Epstein te maken wilde hebben, later toch Andrew blijft steunen in zijn  onschuld.

 

2015

Andrew wordt gehoord in de Epstein-zaak.

 
Naast Virgina Roberts-Giuffre is er trouwens nog een meisje dat een aanklacht tegen hem indiende: Johanna Sjoberg.

 
De rest van het verhaal ken je en wordt vervolgd.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach