Toch nog even iets over onze pandemie

 

Ik zal het kort houden, want ik heb wel leukere dingen te melden, maar dit moet me toch even van het hart.

 

‘Hoi, hoe is het met jullie? Hoe zijn jullie de corona-periode doorgekomen?’ Weer zo’n appje. Ik krijg er nogal wat van dit soort. Doorgekomen? Dat zegt me genoeg. In de beleving van veel mensen, die ik toch bepaald niet voor dom aanzag, is het voorbij, die hele corona. Of dat nou precies de mensen zijn die het ‘oude normaal’ weer lekker opgepakt hebben ga ik niet checken, maar de toon van die appjes zegt me meer dan genoeg. Zijn ze dus toch niet zo slim als ik dacht. Jeetje, straks lijk ik nog op Louis van Gaal, met z’n ‘Ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom?’ 

 

En verder maak ik vandaag geen woord vuil aan al dat k-virus. Ook niet aan die actiegroepen die tegen de maatregelen zijn. Al kost het me nog zoveel moeite om niet even lekker los te gaan, ik hou me in. IK DOE HET NIET. 

 

Want ik was namelijk van plan om me er niks meer van aan te trekken. Een beetje mindful te worden. Lukt bij tijd en wijle best aardig, maar af en toe ontplof ik even. Mindful worden had ik een tijdje geleden ook al bedacht. Toen kwam ik een mooi verhaal tegen. Het belangrijkste dat ik daarvan leerde was dat je maar beter kunt focussen op de dingen waar je wel invloed op hebt. Doe ik! Ik kook bijvoorbeeld al veel lekkerder dan ooit. En het was al best oké, maar je wilt jezelf toch een beetje extra bewijzen hè, en er het beste van maken wat er van te maken is.

 

Het idiote is dat ik die mindfulness-behoefte pas heb sinds dat stomme virus. Krijg je dat er ook nog bij. Ik kreeg laatst zelfs al een mindfullness e-book gemaild. Omdat ik geïnteresseerd was geraakt door een lovend verhaal over dat boek. Eigenlijk is het meer een doe-boek. Want je moet eerst allerlei vragenlijsten en plannen die je voor jezelf hebt invullen. O jee, hellup! Daar word ik helemaal iebel van. Nou werd ik altijd al een beetje iebel van mindfulness, want zo heel intensief bezig zijn met wat je denkt en hoe je je voelt is zó niet mijn ding. Bezig zijn met jezelf? Laat een ander dat maar doen. Met zichzelf dan hè, niet met mij.

 

Hoor ik net dat er binnenkort een boek uitkomt van Rick Hanson waarin mindfulness ‘makkelijk gemaakt wordt’. De titel van het boek is ‘Eén ding tegelijk’. Tadaa. Dat is een goeie. Ik heb dus al genoeg aan de titel. Kan ik het boek overslaan. EEN DING TEGELIJK. 

Laat ik dat nou eens borduren en inlijsten. Of weet je wat? Laat ik gewoon met dat ene ding tegelijk beginnen, net als al die andere slimme Nederlanders die deze k-periode aangrijpen om hun huis te pimpen. Niks mindful. Pimpen it is! Gewoon zorgen dat je het zo druk hebt, dat je niet aan denken toekomt. De eeuwenoude succesformule. Wie zei dat ook alweer? Niet lullen maar poetsen! 

 

M’n huis en m’n tuin, daar heb ik m’n handen ook meer dan vol aan. Wie niet eigenlijk? Psst, laatste nieuws uit de moestuin: ik heb al boontjes. Waren er trouwens veel meer hoor, dit waren slechts de eerste die ik plukte (en lekker!)

 

 

 

Heel veel liefs en een fijne, veilige week

Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska