De lekkerste Tiramisu
En je hoeft er niet eens voor naar Italië te vliegen. Nee, deze variant maak je gewoon makkelijk zelf in het gemak van je eigen keuken.
Dit heb je nodig
- 125 gram lange vingers
- 500 ml water
- 4 eetlepels gemalen espresso- of sterke koffiebonen
- 2 eetlepels amaretto
- 100 gram mascarpone
- 100 gram vanille custard
- 75 ml geklopte slagroom
- 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
- 1 eetlepel oplos-espresso
- chocoladevlokken ter decoratie
Zo maak je het
- Maak de koffie in een cafétière (de 4 eetlepels met de 500 ml water).
- Giet in een mengbeker en roer de amaretto er doorheen.
- Meng de mascarpone en de custard in een mengkom.
- Voeg de slagroom toe er roer er goed doorheen.
- Meng in een andere kom de cacaopoeder en oplos-espresso.
- Voor de onderste laag bedek je de bodem van een rechthoekige ovenschaal met de helft van de koekjes.
- Giet er de helft van het koffie/amaretto mengsel overheen.
- Smeer de helft van het mascarpone mengsel over de geweekte koekjes in de schaal en bepoeder met de helft van koffie/cacaomix.
- Doop één voor één de rest van de koekjes in de koffie/amaretto beker (of doe dit in een diep bord), en leg ze als laag in de ovenschaal.
- Smeer de rest van de mascarpone mix erover en bestrooi met de rest van de koffie/cacao mix.
- Knijp de chocoladevlokken nog wat fijner en strooi over de bovenkant.
- Als je koffiebonen hebt kan je daar ook mee decoreren.
- Zet de tiramisu 6 uur in de ijskast om op te stijven; daarna kan je hem in stukken snijden en serveren.
Titel: Rapper’s Delight: The Hip Hop Cookbook
Auteur: Joseph Inniss, Ralph Miller en Peter Stadden
Prijs: €11,99
Uitgever: Laurence King Publishing
Door: Redactie FavorFlav