Mijn twee mooiste mimosa-memories

 

Ooooo…mimosa! Als ik die donzige gele bolletjes zie, ruik ik het automatisch. En schieten er allemaal beelden door m’n hoofd. Merkwaardig fenomeen, geur en geheugen. Mijn twee mooiste mimosa-momenten:

 

1. In Milaan kreeg op vrouwendag iedere vrouw die langs de Galleria Vittorio Emanuele liep een toefje mimosa met een mooi geel strikje in haar hand gedrukt. Ik ook. Liep helemaal in m’n eentje door de stad en werd zomaar ineens blij gemaakt. Ik heb er de hele dag aan lopen snuiven. Schijnen ze daar altijd te doen op 8 maart. Dus tipje voor een Milaan-tripje? Plan begin maart. Ze doen het trouwens niet alleen in Milaan. Mijn zus kreeg het ook bij haar ontbijtbordje in de Dolomieten. Zorg dat je erbij bent. Of bestel gewoon mimosa bij de bloemist. Stuk minder romantisch, maar wel leuk en lekker.

 

2. Ook bij onze bezoeken aan Marlies in de Drôme hoort een speciale mimosa-herinnering. Als ik alleen al aan de Drôme denk, zit m’n neus spontaan vol met die heerlijk frisse berglucht, maar ruik ik ook meteen de geur van mimosa. Ik rook het bij Marlies al als de deur openging, want het stond daar steevast in onze slaapkamer. Veel te lang niet in de Drôme geweest trouwens, hoogste tijd dat we weer eens gaan. (als Marlies het goed vindt). Eerst even kijken of ik ergens een gat in de agenda kan vinden.

 

 Door Franska

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs