Volgens kijkers is dit de beste docu ooit verschenen op Netflix

 

Eindelijk staat-ie online, en ik keek hier enorm naar uit: The Deepest Breath op Netflix.

 

 

 

Een persoonlijke overwinning ook hoor, dat ik deze heb gezien. Ik heb namelijk enorm last van thalassofobie, dus ik zat toch behoorlijk ongemakkelijk voor de tv. Thalassofobie is een fobie voor diepe wateren zoals de oceaan of zee — wateren waarbij je de bodem niet kan zien en waarvan je dus niet weet wat zich daar beneden allemaal afspeelti. Erover schrijven maakt me al zenuwachtig.

 

Maar deze documentaire leek me zo bijzonder dat ik mezelf heb vermand, en gelukkig maar: kijkers noemen deze documentaire ‘de beste die ooit op Netflix is verschenen’. Ik ben er nog niet over uit of ik het daar helemaal mee eens ben, maar hij komt zéker hoog in mijn top tien.

 

The Deepest Breath gaat over freediver Alessia Zecchini en haar collega-vriend Stephen Keenan. Hij hield haar gezelschap tijdens al haar duiken, voor het geval het mis mocht gaan. Hij was namelijk gespecialiseerd in reddingsoperaties en bij een gevaarlijke sport als deze wil je natuurlijk geen risico lopen. Vijftig meter naar beneden duiken zonder apparatuur, daar draaide Zecchini haar hand niet voor om. Behoorlijk belangrijk dat er altijd iemand stand-by staat, als het een keer wél echt mis ging.

 

Tsja, je verwacht het al: het ging inderdaad flink mis, maar waarschijnlijk niet op de manier waaraan je nu denkt. Ik wil ook niet te veel weggeven van de documentaire, het zou zonde zijn als ik alles spoil. Maar geloof me: kijk ‘m. Vanwege de prachtige beelden, ontroerende verhalen en bizarre verhalen. Deze gaat geheid indruk op je maken.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer