SPECSAVERS X FRANSKA.NL

 

Geen gehannes meer!

 

Tineke: Ik moet toegeven, met mijn nieuwe bril ging er een wereld voor me open.

 

Wij zijn met zijn allen een echte brillenfamilie. Allemaal hebben we slecht zicht, alleen ben ik hier wel de uitzondering. Waar iedereen namelijk bijziend is, ben ik als enige verziend. Ik zie de dingen dus alleen helder wanneer ik ze op afstand houd en de term iets ‘bij benadering’ zien gaat voor mij nooit op. Zodra het dichterbij komt, vervaagt het namelijk. En ja… probeer dan maar eens je haar te fatsoeneren of je ogen mooi op te maken! Zodra mijn man in de buurt komt, zet ik dus altijd meteen zijn bril af, opdat ik zeker weet dat hij niks geks aan me ziet.

 

Toch is het onhandig; dat gedoe met bril op, bril af. Ook bij mezelf. Mijn kinderen lachten me tot voor kort ook altijd uit, omdat ik behangen was met allerlei lees- en zonnebrillen (maar ze toch nog liep te zoeken). Bovendien begon mijn verziendheid gevaarlijk te worden. Mijn ogen worden wat ouder (alleen mijn ogen, hè!) en het veraf kijken werd dus óók nog wat minder. Terwijl ik dichtbij dus nagenoeg blind ben. En dan zie je niet wat je op je bord hebt liggen en dat is levensgevaarlijk voor je figuur.

 

Als je niet ziet wat je op je bord hebt liggen, is dat levens­gevaarlijk voor je figuur

 

Maar ook kon ik het navigatiesysteem in de auto niet meer lezen en de kilometerteller werd ook wel wat vaag. Mijn man vond het boete- en veiligheidstechnisch nu dus écht tijd voor een professionele oogmeting, Mijn kinderen vonden dat al veel langer. Ik droeg mijn zonnebril namelijk altijd als haarband, en mijn leesbril aan een kettinkje op mijn borst. Vond ik handig, want zo had ik alles bij de hand. Maar mijn dochter vond dat dus geen gezicht en ónhandig. We zijn naar Specsavers gegaan om een betaalbare, kwalitatieve bril uit te zoeken. Bovendien wilde ik me eens door een goede opticien laten adviseren.

En ik moet toegeven: er ging een wereld voor me open. Ik heb nu een bril waar alle sterktes op de juiste plek zitten en ik kreeg er een (gratis) zonnebril (op sterkte) bij. Alles helder en nooit meer zoeken dus! Ik zet mijn bril dan ook nooit meer af, nu.

 

Misschien word ik wel tot Brildrager van het Jaar* gekozen, ik ga in ieder geval meedoen! 


Athena €79 Specsavers 

 
* Brildragers uit heel Nederland kunnen zich vanaf nu opgeven voor de achttiende Brildrager van het Jaar verkiezing van Specsavers. De verkiezing is in het leven geroepen om te laten zien dat het dragen van een bril heel leuk is en dat je ermee kunt uitdragen wie je bent, net zoals met kleding. Nieuw dit jaar is dat je, naast in je eentje, ook samen met je brildragende familieleden mee kunt doen! Meer informatie en aanmelden: brildragervanhetjaar.nl

 

Bij veel van wat ze dagelijks tegenkomt filosofeert én associeert Tineke (schrijfster/moeder/fotograaf/toneelregisseur/echtgenote) erop los.

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs