Komt het door de tijd van het jaar dat ik steeds aan vakantie denk?

 

Of is het dat mooie weer van de laatste tijd? In elk geval vakantie-brainstormt m’n hoofd  er de laatste weken lustig op los.

 

 

 

Niet elke avond zelf hoeven koken, lekker een terrasje pikken en zomaar ergens buiten eten. Met als kers op de taart dat je daarna de boel niet zelf op hoeft te ruimen.
Eindeloos genieten, geen verplichtingen, afspraken, tandartsen en wat dies meer zij aan doordeweeks gedoe. Alle tijd aan jezelf. Mmmmm…
Heerlijk buiten onder een parasol op een ligstoel, of juist lekker lang in bed. Samen met een mooi boek. Het gedonder met die leesbril in bed, waar ik in het begin altijd last van had, is op miraculeuze wijze verdwenen. Blijkt maar weer dat alles went.
Waar ik me qua vakantievoorbereidingen geen zorgen over hoef te maken, is of ik wel genoeg te lezen heb. Er ligt nog een fikse stapel boeken te wachten waar ik maar steeds niet aan toe kom.

 

En er is een vorige week nog een gloedjenieuw boek op m’n stapel bijgekomen: Tijgerlelie van Marion Pauw, vorig jaar verkozen tot beste thrillerschrijfster van Nederland. Marion schreef onder andere de succesvolle thrillers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Met haar laatste thriller Vogeleiland won ze in 2022 voor de tweede keer de Gouden Strop. En dit is dus de nieuwste:

 

 

Zag je die zijkant? Leuk hè?

 

In Tijgerlelie komt een meisje buiten haar vriendengroep te staan. Marion Pauw putte uit haar ervaring als deelnemer aan Expeditie Robinson.
‘Nadat ik mee had gedaan met Expeditie Robinson en een nogal heftige ervaring had met de groep, wist ik dat ik iets over groepsgedrag moest schrijven. Hoe zit de hiërarchie in elkaar, hoe ontstaat beeldvorming, waarom valt de één binnen de groep en de ander erbuiten? Maar vooral: is er ook maar iets wat je kunt doen om de olietanker die een groep kan zijn van koers te laten veranderen?’
Ik kan nog meer over de inhoud van het boek vertellen, maar dat doe ik niet. Zelf wil ik dat ook niet lezen voordat ik aan het boek begin.
Nou vooruit, één dingetje dan, achterop het boek staat: Een vriendengroep is fantastisch. Totdat die zich tegen je keert…

 

Misschien heb jij ook de vakantie al in je bol? Dan heb ik iets leuks. De uitgever van Marion Pauw geeft drie vakantie-voorpret-pakketten cadeau voor lezers van franska.nl.
In het pakket zitten naast het vorige week verschenen boek Tijgerlelie van Marion Pauw ook tijgerlelie-bloembollen en, tadaa…, ook nog eens een verrassingsboek van een van de beste verhalenvertellers van Nederland. Zo wordt het wel een topzomer, toch?

 

Kansje wagen?

 

Gewoon even een reactie achterlaten op Facebook onder dit artikel en duimen tot volgende week maandag, want dan maak ik de drie winnaars bekend.

 

Ik wens je een heerlijke zonnige week en natuurlijk veel geluk als je meedingt naar dit leuke pakket.

 

Liefs van Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska