The Woman in the House across the Street from the Girl in the Window

 

 

En de prijs voor langste titel ooooooit gaat naar… The Woman in the house across the street from the girl in the window. Echt, gáát het effe niet daar, Netflix?

 

 

 

Dit klinkt echt als een titel die iemand voor de grap de kamer in gooide en op de één of andere manier ging de hele vergaderzaal ermee akkoord. Misschien waren ze iets te vroeg begonnen met de vrijmibo? Zagen ze daarom wel de humor ervan in? Hoe dan ook, het is wel een oprechte aanrader. Hij heeft Kristen Bell in de hoofdrol, dat vind ik sowieso al een pluspunt.

 

En vond je de titel van deze nieuwe serie al raar, wacht dan maar tot je ‘m echt gaat kijken. Het is namelijk een héle rare serie, daarom past de naam er ook wel weer heel goed bij (nee, ik ben niet ook ineens aan de vervroegde vrijmibo begonnen dat ik de naam nu ineens goedkeur). Hij is raar omdat de serie verschillende genres mengt die doorgaans niet per se samengaan. Zo is het een best wel donkere en grimmige serie, maar tegelijkertijd ook een comedy.

 

Iets beter gezegd: het is een parodie op bekende thrillers. Daarom wilde Kristen Bell ook per se dat-ie deze titel zou behouden, de makers twijfelden namelijk om ‘m toch ‘The Woman in The House’ te noemen. Deze langere naam zou volgens Bell nog duidelijker maken dat het echt een satirische, psychologische thriller zou zijn.

 

Al is dat al best wel duidelijk als je ‘m gaat kijken, hoor. Kristen Bell speelt Anna Whitaker, een schilder die pauze neemt van haar werk om zo te dealen met de dood van haar achtjarige dochtertje. Door de dood van het meisje is ze ook gescheiden van haar man en daarnaast lijdt ze aan ‘ombrophobia’, oftewel angst voor regen. Ooooké. Als kers op de taart neemt ze veel verschillende pillen met rode wijn, waardoor ze gaat hallucineren.

 

Goed, die Anna zit er dus niet heel lekker in. Maar dan wordt ze getuige van een moord. Althans, dat denkt ze. Door die pillen met wijn kan het namelijk ook een hallucinatie geweest zijn. Daar wil ze dus achterkomen: was ze echt bij die moord aanwezig?

 

Een bizarre combinatie tussen The Girl on the Train en Rear Window van Alfred Hitchcock, maar nog veel meer series en films passeren de revue, met misschien wel het allerduidelijkst The Woman in the Window, een boek dat later verfilmd werd en Amy Adams in de hoofdrol had.

 

Het is misschien niet je standaard soort serie die je zal opzetten, maar geef het een kans: ik vond ‘m echt wel leuk en lekker doorkijken.

 

 

 

Beeld: Netflix

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer