The Queen is eigenlijk een paardenmeisje

 

Vandaag wordt ze 96 en voorlopig is ze niet van plan om te stoppen met haar taak als koningin. Maar ik denk dat koningin Elizabeth veel liever iets anders was geworden.

 

 

 

The Queen wordt vandaag 96 en is still going strong. Buiten Kerstmis en Pasen werkt ze nog iedere dag en voorlopig is ze niet van plan om daarmee op te houden. Zelfs niet na een lastig jaar waarin ze na een lang en gelukkig huwelijk afscheid van haar geliefde prins moest nemen en ze best wel last had van de naweeën van corona.

 

 

Zou het soms komen door haar dagelijkse routine die al decennialang hetzelfde is? Of door haar favoriete drankje, een gin met Dubonnet waar ze iedere avond voor het eten aan nipt? Ik denk zelf dat het door haar grote liefde voor paarden komt. Als ze geen koningin was geweest dan was ze vast paardenfokker geworden.

 

 

Prinsesjes moeten leren paardrijden en dus had ze als kind al een kleine harige pony die Peggy heette. Maar toen ze een keer met haar vader naar de stallen mocht en ze een echt volbloedpaard aaide was ze verkocht. Sindsdien is ze dol op deze paarden en ze heeft er ook echt veel verstand van. Zoveel zelfs dat ze inmiddels honderd paarden op stal heeft in de Royal Stud in het Sandringham Estate en ze er ruim 8 miljoen euro aan prijzengeld mee won bij verschillende paardenraces.

 

Als de koningin in de buurt van een paard is dan zie je haar altijd heel ontspannen lachen. Haar spaarzame vrije tijd brengt ze het liefst door met andere paardenliefhebbers, want die snappen het tenminste. Zodra er een nieuw veulentje geboren is bezoekt ze het regelmatig om te zien of er een toekomstige kampioen in zit.

 

Deze grote paardenliefde deelde ze ook met haar stalmeester Lord Porchester, Porchie zoals zijn vrienden hem noemden. Ze kende hem al sinds hun pubertijd en er wordt zelfs beweerd dat ze niet alleen maar de liefde voor paarden met hem deelde, maar dat er ooit sprake was van een heuse geheime romance tussen die twee. Zijn telefoontjes werden zelfs rechtstreeks naar The Queen doorverbonden want nieuws over haar paarden wil de koningin nooit missen. Buckingham Palace noemde het een ‘innige vriendschap’ want ze begrepen elkaar zonder iets te zeggen. Dat heb je zo met paardenmensen. Die hebben niet veel woorden nodig.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Vogue (@voguemagazine)

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit