The Mole: Undercover in North Korea

 

 

Ooookeee, 2021 is officieel van start en hopelijk zijn de ergste katers nu wel een beetje voorbij.

 

 

Dat hoop ik tenminste, want ik heb echt een ontzettend goede tip voor je. Hij is alleen niet zo luchtig. Maar geloof me: je wil deze zien.

 

The Mole – Undercover in Noord-Korea is een tweedelige docuserie die je kan zien op NPO Start. Het gaat over twee Deense burgers die tien jaar lang undercover zitten in Noord-Korea. En als je dacht dat dit land bizar was… Echt, het kan altijd nog erger. Van wapenhandel tot drugs tot een geheime illegale operatie waarbij ze betrokken worden. Ik kan je vertellen waar die operatie over gaat, maar dan komt het gewoon ongeloofwaardig over. Je moet het maar gewoon zien.

 

Sowieso heb ik altijd al een fascinatie voor Noord-Korea, ik vind het zó’n fascinerend en tegelijkertijd ziek en belachelijk land. Ik heb er dan ook al veel over gelezen, maar dit… Kijken. Meer kan ik er niet over zeggen.

 
 

Beeld: BBC

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer