The Masked Singer in één woord: wow

 

Je moet weten dat ik een Mattie-en-Marieke-luisteraar ben. Nu ik ’s morgens de boel niet kan doornemen in de auto of bij een koffiezetapparaat is hun ochtendshow mijn steun en toeverlaat in thuiszitdagen.

 

 

 

Ik lees de krant, drink mijn koffie en luister met één oor naar wat er gebeurd is in de wereld. Vorige week én de week daarvoor was dat: The Masked Singer. Ja, je wereld wordt toch kleiner in lockdown light.

 

Ik had nog precies nul seconden van het programma gezien, dus ik ging redelijk onbevangen de discussie op de radio in. De ene helft riep heel hard dat Marieke de kameleon was, de andere helft hoorde in Mattie absoluut de astronaut. Ik had no clue wat ze bedoelden, tot er natuurlijk een geluidsfragment ingestart werd en holy guacamoly: we hebben hier een zingende Mattie Valk hoor, jongens en meisjes. Los van het pak, los van het programma, dit is de stem van mijn ochtendradio. Ja Valk, je kan me nog meer wijsmaken.

 

Het was trouwens de boezem van de kameleon die er mogelijk op zou kunnen wijzen dat het Marieke was, volgens de kijkbuiskinderen en Carlo. Ik dacht nog: boezem, boezem, is dat nou je beste aanknopingspunt om te raden wie er in een pak zit? Tot ik afgelopen vrijdag de tv aanzette en zelf de boezem van de beeldige kameleon aan Miljuschka koppelde. Had niets met het stemgeluid te maken, ook weinig met de hints, maar ik ging puur op de voorgevel van een blauwe, glitterende kameleon af. Wat kan ik zeggen? Je gaat nogal snel in het programma op.

 

Ik vind de duo’s ook zo heerlijk. De lach van Loretta, de uitroepen van Carlo, het gieren van Joling en Buddy die ik verder niet ken, maar die ook hartstikke geschikt vind. Zet daar Ruben bij die precies het midden vindt tussen gezichtsuitdrukking en ongepaste opmerkingen maken tegen een onbekend persoon in een pak en voilà: ik kijk alles terug en mis geen show meer. Eerlijk, dit is toch ouderwets vrijdagavondvermaak? Ik smul ervan.

 

Helaas gaf de astronaut bij mijn eerste keer The Masked Singer geen acte de présence en werd hij ook niet weggestemd, want Marieke heeft plechtig beloofd dat ze stopt met het programma als Mattie niet in dat pak zit. En dat begrijp ik. Ik luister van zeven tot tien naar Mattie en als die Valk niet in dat astronautenpak zit, dan stop ik ook met het programma, Marieke.

 

P.S.: Om hoeveel wedden we trouwens dat Najib Amhali in de zebra zit?

Beeld: RTL en  Laura Oldenbroek

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans