The Bodyguard is het ultieme vriendinnenuitje

 

 

The Bodyguard, Dirty Dancing, Pretty Woman; het zijn allemaal films die mijn jeugd kleurden.

 

 

 

 

Met zinnen en scènes die je af en toe uit de kast trekt en die iedereen, leeftijdsgenoten in ieder geval, allemaal meteen herkennen. The Bodyguard bleef naar meer smaken en daar kwam een musical van. En die, lieve mensen, die loopt nu weer in het Beatrix Theater en hij is fantastisch. Dit is de musical die je met een groep vreindinnen moet gaan zien en wel hierom.

 

 

1.    De liedjes zingen op de heenreis

Lekker samen in de auto en keihard op Spotify de The Bodyguard-playlist draaien. I’ve got the stuff that you want, I will always love you, I want to dance with somebody, I’m every woman, run to you; echt elk nummer ken je en het ene is nog lekkerder dan het andere. Als er een auto stuitert over de A2 richting Utrecht, dan zijn het mensen die op weg zijn naar het Beatrix Theater in Utrecht.

 

2.    Nyassa Alberta als Whitney

Ik houd van Nyassa. Daarom zag ik haar al een keer of vier als Tina Turner  maar als iemand de rol van Whitney vocaal aankan, is zij het. En ze is Beyoncé-achtig knap met alle outfits een haarwerken.

 

3.    De dansen en de dansers

Stuiteren doe je ook in je stoel, want je wordt tijdens The Bodyguard ook gewoon getrakteerd op een concert en een performance. Wat ik ook wel heerlijk vond, is dat alle liedjes gewoon in het Engels gezongen worden. Een vertaling is hier niet nodig want het gaat om het werk van deze zangeres en deze songs zijn haar liedjes. Hoewel ik soms heel erg kan genieten van een mooie vertaling en bewerking, vond ik het hier wel even heel lekker de liedjes in hun oorspronkelijke vorm te beluisteren.

 

4.    Tarikh Janssen

Het enige minpuntje aan de oorspronkelijke The Bodyguard-film vond ik, sorry fans, Kevin Costner. Dat is voor mij niet bepaald de persoon bij wie spontaan mijn rokje van de heupen zou zakken, zal ik maar zeggen. Tarikh daarentegen… Die keuze begrijp ik dan weer wel. De spieren knallen zo’n beetje door zijn shirt, zijn rust maakt hem extra aantrekkelijk en hij is ook nog eens grappig. Dat maakt het vriendinnenuitje dus nog net even iets sappiger.

 

5.    Nurlaila, de zus van de hoofdrolspeelster

Ik herinner me dit deel van de film niet zo, maar ik vond het een prachtige verhaallijn. De niet-beroemde zus die ook geweldig mooi kan zingen en die jaloers is op de zus die schijnbaar alles heeft. Nurlaila performt deze rol zo zeldzaam goed. En deze verhaallijn levert gespreksstof op als jullie na afloop cocktails gaan drinken.

 

6.    De spanning

The Bodyguard is echt, echt heel spannend. Van tevoren wordt gewaarschuwd dat er op een bepaald moment politieagenten in de zaal zullen komen en dat je daar dus niet echt van moet schrikken, maar daardoor zat ik steeds op het puntje van mijn stoel. Het is Hitchcockiaanse suspense: je weet dat er iets spannends gaat komen en daardoor krijgt elke scène nog meer lading.

 

7.    De outfits

Ik zei toch: Beyoncé-waardig. En hulde voor de snelle omkleedsessies van Nyassa.

 

8.    Utrecht

Het Beatrix Theater is supermakkelijk te bereiken met de auto en met de trein. Na (of voor de voorstelling) ga je lekker naar een van deze wijnbars. Want geloof me: na The Bodyguard wil je voorlopig niet naar huis. 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach