Ziek in een B&B zonder toilet, dat heb ik weer

irma laptop

 

Afgelopen weekend gingen we met z’n tweetjes even weg naar een dorpje bij Gent. Maar dat werd niet zo’n succes. 

 

 

Een keer per jaar gaan Rob en ik met ons tweetjes weg. Nou ja, met ons drietjes, want de hond gaat ook mee. Afgelopen weekend togen we naar een dorpje bij Gent. Maar dat werd niet zo’n succes…

 

Ik was weken in de weer geweest om het perfecte verblijf te vinden. Die mooie B&B’s die je altijd op tv ziet zitten óf vol óf vragen 300 euro per nacht. No way dat ik dat ga betalen. Maar uiteindelijk vond ik dan toch iets dat er leuk uitzag en ook nog te betalen was.

 

’s Ochtends voelde ik het echter al. Ik ben moe, niet echt fit. Maar ik dacht: dat gaat wel over als we eenmaal daar zijn. Onze bed and breakfast viel een beetje tegen. Een heel smalle, steile trap naar boven, een kleine kamer, zachte bedden en geen toilet op de kamer, maar een gezamenlijke wc op de gang. Maar goed, we zijn niet flauw. Het is mooi weer, dus wandelen we op ons gemakje naar de bushalte voor een tripje naar Gent. Onderweg genieten we van alle villa’s en Porsches die we tegenkomen (het dorp is niet voor niets ooit uitgeroepen tot het mooiste van Oost-Vlaanderen).

 

Omdat ik me nog steeds niet top voel, begin ik maar snel aan de rosé. Daar word ik vanzelf fit en vrolijk van, denk ik. Maar zo werkt het niet. De wijn valt niet lekker en ik besluit over te stappen op appelsap. Dat zegt genoeg… En het wordt die dag niet meer beter. Alles wat ik eet of drink blijft zitten wringen in mijn maag. En hoewel Gent een prachtige stad is, kan ik er niet echt van genieten. In plaats van romantisch tot diep in de nacht op een terrasje te zitten, liggen we al om half elf in bed. Even later komt mijn complete maaginhoud er weer uit.

 

Op zo’n moment heb je een toilet nodig. Een eigen toilet. Waar je recht vanuit je bed kunt neerploffen, zonder dat je eerst iets aan moet trekken om de gang op te gaan. Het gezamenlijke toilet haal ik dus ook niet, ik blijf steken bij het wasbakje. De volgende ochtend gaan we ‘s ochtends al op tijd naar huis. Dag romantisch weekend. Terwijl ik dit schrijf (op woensdag) is mijn maag nog steeds van slag. Nog maar even wachten voor we weer eens een weekendje boeken.

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl