Neem een oppas!

 

 

Sonja: Juist in de zomermaanden heeft je tuin eigenlijk extra aandacht nodig. Niet zo handig natuurlijk, want wie zorgt er voor de tuin als jij lekker ligt te bakken aan de Franse kust? Met deze 5 survivaltips ga je met een gerust hart weg.

 

1.           Nog een laatste keer maaien. Alleen gooi je het gras dit keer niet in de kliko maar laat je het gewoon liggen. Hierdoor groeit het minder hard. Bemesten kun je beter niet doen, want daar groeit het alleen maar sneller van.

 

2.           Strooi wat cacaodoppen tussen de bloemen en planten in je border. Zo krijgt onkruid weinig kans om toe te slaan.

 

3.           Vraag of je de potten en hanging baskets zolang bij de buren in de tuin mag zetten, dan krijgen ze genoeg water en hoeven zij geen extra moeite te doen.

 

4.           Neem een tuinoppas! Wat zeg je? Best logisch toch, je hebt tenslotte ook een oppas voor de poes of de hond dus waarom niet voor je tuin? Is je tuin echt heel bewerkelijk dan is dit een mooie oplossing. Je huurt iemand in die met liefde voor je tuin zorgt, kijk bijvoorbeeld hier.

 

5.           En met deze toptip van Lodewijk van Eigen Huis & Tuin kun je je kamerplanten gewoon in huis laten staan zonder dat er iemand binnen hoeft te komen. Wat je wel nog even kunt doen is ze bij het raam weghalen zodat ze niet in de hete zon staan.

 

Bon voyage!

 

 

 
 

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten.  

Fotografie: Elho en Farm House Touches.