Supersnelle chocoladecake maak je zo
Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Supersnelle chocoladecake maak je zo.
Allemaal leuk en aardig hoor; Red Velvet cake, cheesecake, of macarons voor de vergevorderden onder ons. En één keer in de zoveel tijd geweldig als je zin hebt om even uit te pakken, en minstens een uur de tijd hebt. Maar sóms wil je gewoon binnen nu en vijf minuten op de bank zitten met iets wat decadent en zalig chocoladig is.
INGREDIËNTEN
- 3 el kokosolie of koolzaadolie
- 1 ei
- 3 el melk
- 1/2 tl vanille-extract
- 2-4 el honing of agavesiroop
- 30 g bloem
- 2 el cacao (ongezoet)
- 1/4 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 el koffie (niet gemalen, gezet)
- 30 g pure chocola, grofgehakt
Enter: de ‘mug’ cake. Dat is niets anders dan een cake die je in een mok maakt, en zeg nou zelf – iets wat je in zo’n nederige koffiemok maakt, dat kan niet ingewikkeld zijn toch? Klopt! Dit recept van Half Baked Harvest heb je in vijf minuten gepiept. Of gepingd, want je maakt ‘m lekker snel in de magnetron! Tip: zorg dat je een klein restje koffie achter de hand hebt, een eetlepel maar.
Zo maak je de snelle (maar superlekkere) koffiemok-chococake
- Smelt de kokosolie in een magnetron-proof flinke mok of beker.
- Kluts er het ei in met de melk, vanille, en honing.
- Voeg bloem, cacao, bakpoeder en zout toe en roer tot alles net gemengd is.
- Schenk de lepel koffie in het midden en roer zachtjes, maar niet tot het helemaal opgenomen is.
- Leg de chocoladesnippers in het midden.
- Zet 1 minuut 45 seconden in de magnetron op de hoogste stand; het kan zijn dat jouw magnetron er 2 minuten of nog een paar seconden langer over doet dus hou het in de gaten.
- Eet of serveer direct, en schep er vooral nog een bolletje vanille-ijs op!