Snak jij ook zo naar licht, lucht en voorjaar? Het is wel weer leuk geweest toch, met die ‘mislukte’ winter? Ik heb even verzonnen wat er eventueel aan te doen is.
Gezelligmakerij bijvoorbeeld
Jezelf in de bloemen zetten. Ik ga voor mimosa, dat is nu te krijgen. Te koop bedoel ik. Het seizoen duurt maar heel kort. Snel vragen of je bloemist het voor je kan regelen. Of jezelf Bloompost sturen. Hoeft heus niet altijd alleen naar een ander. Mijn uitzicht nu:
En wat dacht je van wegdromerij?
Dromen is altijd goed voor een mensch. Je zou bijvoorbeeld een droomvakantie kunnen verzinnen en misschien meteen boeken, als je toch bezig bent. Heb ik net gedaan. Word je vrolijk van. Kan rustig een jaar vooruit. Dan ben je in elk geval op tijd om verzekerd te zijn van je favoriete plekjes.
En stel, je gaat met kinderen of kleinkinderen op reis, dan heb ik een aanrader voor je: Italië. Daar zijn ze gek op kinderen. Er is nu ook nog eens een erg leuke gids vol reisinspiratie waar kinderen vrolijk van worden. Trouwens, niet alleen kinderen worden er blij van. Ik zag er voor mezelf ook nogal wat leuke ideeën in. Procida bijvoorbeeld…
Ik heb trouwens een leuke Italiaanse verrassing voor je, maar dat vertel ik zometeen.
Je kunt natuurlijk ook plannen maken om naar Italië te emigreren, maar dan zou ik eerst even dit boek van Bert Visscher lezen. In Italië heet hij trouwens Alberto Pescatore.
Gegarandeerd schaterlacherij (nieuw woord)
Dan bedenk je je wel een keer of tien, twaalf. Om het uiteindelijk toch te doen. Want je blijft lachen. Het is tenslotte niet voor niets je favoriete Italië.
Verwennerij
Jezelf in de watten leggen. Dagje, uurtje, ochtendje spa at home doen. En dan op het laatst dit heerlijk geurende ‘bonding-serum’ van Vichy gebruiken.
Ik gebruik het al een tijdje en kan het van harte aanbevelen.
Kokkerellerij (ook een nieuw woord ja)
Troosteten noemen ze het ook weleens, zo’n heerlijke hartverwarmende ovenschotel om de winter mee uit te luiden. Deze met aardappel en pastinaak bijvoorbeeld, van die man met z’n slijmballerige stem. Daar kijk ik ondertussen doorheen, want het is een over-, overheerlijk recept. Ik ben bepaald geen pastinaakfan, maar in dit gerecht… jammie! De man vertelt ook dat bijna niemand van pastinaak houdt, dus dat hij nooit vooraf vertelt dat dat erin zit. Totdat ze het recept van hem willen.
Nou, als het zo geen leuke week gaat worden, dan weet ik het niet meer.
O ja, de verrassing:
Ik mag zo’n hartstikke leuke Italië-gids verloten. Hebben? Reageer even onder dit artikel op Facebook. Maak ik volgende week de winnaar bekend.
Geniet nog even snel van de winter, want straks moeten we weer buiten zitten, tuinieren, bbq’en en zo.
Liefs van Franska