Herfstkleuren in huis

 

Sonja: Ieder jaar kijk ik weer met verbazing naar de herfstkleuren aan de bomen. Prachtige bruin-, oranje- en roodtinten knallen je tegemoet. Voor mij als interieurstylist is dit een geweldige inspiratiebron, want deze kleuren staan niet alleen fantastisch aan de boom maar ook in huis.

Als de basis van je huis neutraal is, kun je met een paar accessoires heel gemakkelijk van sfeer veranderen. Laten we beginnen met het uitschakelen van de eerste valkuil: alles in één kleur is saai! De truc zit ’m in de kleurtonen. Denk dan aan van donker naar licht (ton-sur-ton), maar ook zoals in de shopping te zien is het combineren van kleuren die dezelfde warmte hebben. Als je het helemaal professioneel wilt aanpakken, mix je ook nog materialen als glas met aardewerk of fluweel met linnen of jute met zijde. De kleur kan natuurlijk ook alleen in een bos bloemen of een mooie tak met besjes zitten. Op de bank en in de slaapkamer doen kussens en een nieuwe plaid al het werk, zodat je met vrij simpele aanpassingen een nieuwe huislook kun creëren. En zie je een langetermijnrelatie met deze kleuren wel zitten, dan zijn er mooie stoelen en fauteuiltjes te vinden die voor het wow-effect kunnen zorgen.

 

Wat vinden jullie van deze kleuren? Herfsttinten in huis

[poll id=”22″]

 

1. kussen met franjes €68,95 (Deens)

2. Amberkleurig vaasje van gerecycled glas, €7 (Homestock)

3. Deze poef is gemaakt van geweven hennep en afgewerkt met een mooi patroon in geel, wit, zwart en peach, waardoor de poef extra opvalt €97,99 (VTWonen)

4. Vintage fauteuil in gebrand oranje katoenfluweel €599 (Made)

5. 100% linnen plaid €172 (Deens)

6. Oranjebruin kussen met een leuk knoopje, 60x45cm, €14,95 (WoonExpress)

7. Windlicht van mooi roestbruin glas €24,95 (WoonExpress)

8. Geglazuurde aardewerk vaas €31 (Eijerkamp)

9. Eetkamerstoel met doorgestikte stof €129 (Leen Bakker)

 

Sfeerbeeld: Fantastic Frank  

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.