Waar zijn mijn schoenen?

 

Gelukkig weet Adjes buurvrouw wie de boosdoeners zijn.

 

Gisterochtend toen ik mijn honden ging uitlaten, vond ik twee verschillende tuinschoenen op de trap. De derde stond nog gewoon bij de deur en de vierde was verdwenen. Dan sta je toch even in je ogen te wrijven en denk je: wat raar.

 

Hij was het niet, misschien een van zijn nakomelingen.

 

Vandaag waren er nog eens twee verdwenen en had ik er nog maar een over…! Ik vertelde het aan mijn buurvrouw en die bracht uitkomst: jonge vosjes houden van de geur die je achterlaat in je schoenen en nemen ze mee naar hun hol. Die drie tuinschoenen heb ik dan ook niet meer teruggevonden. Twee weken later spotte ik deze prachtige oude vos in mijn tuin en dacht meteen dat hij weleens de vader van die jonge vosjes zou kunnen zijn. Binnenkort maar nieuwe tuinschoenen kopen voor de winter.

 

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.