Style Files Grace (van Frankie)

 

Grace is klasse, maar behoudend en onberispelijk. Er zit geen haartje verkeerd bij haar en er is geen gram te veel te bekennen.

 

Stijl

In de openingsscène geeft ze het mandje brood meteen terug aan de ober en fluistert ze haar man in: “Onthoud: geen voorafje, geen toetje.” Haar stijl is niet verrassend maar wel zo beeldschoon, vooral voor een vrouw van haar leeftijd. Ze draagt natuurlijke tinten en klassieke labels. Al zien we in de loop van de serie een wat uitbundiger versie van Grace. Komt allemaal door de invloed van de kleine hippiedame die Frankie heet.

 

 

Merken

De kostuumdesigner van de serie, Allyson Fanger (overigens ook genomineerd met een Emmy), wilde bij Frankie juist dat alle labels nondescript zouden zijn. Frankie is zo’n uniek figuur dat je bij haar absoluut niet moet kunnen denken dat je een kledingstuk ergens eerder hebt gezien. Bij Grace is dat een totaal ander verhaal. Zij is veilig en wil graag in een hokje passen, dus labels die te herleiden zijn, zijn bij haar juist prima. Grace draagt Ralph Lauren, Carolina Herrera, Brooks Brothers en Margaret O’ Leary, waar ze dus de allerbeste kasjmier verkopen. De stijl van Grace wordt gaandeweg wat uitbundiger en kleurrijker, waarbij vogels ‘een dingetje’ worden. Zo liet Allyson Fanger prints van een kunstenares op een shirt drukken en daarmee creëerde ze weer een uniek stuk waar iedereen vervolgens op aasde.

 

 

Typisch Grace

Put together, alles gedaan. Klassieke merken zoals Chanel (tas) en Cartier (horloge), een extra haarstukje hier en een nepwimpertje daar. En natuurlijk helemaal strak in het lijfje. Dat kan niet anders als je Jane Fonda heet. Wist je trouwens dat haar aerobicvideo’s opnieuw zijn uitgebracht? Kun je allemaal hier kopen op janefonda.com. Ik kan maar één ding denken als ik haar zie: dat ik niet kan wachten om zo oud te worden en er zo geweldig uit te zien als zij.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach