Stoofpeertjes in versgeperst appelsap

 

En deze worden op een speciale manier gestoofd.

 

 

Ken je de Ecostoof al? Een nieuwe trend van vroeger. Moest Franska even verklappen, want de Ecostoof is de hooikist in een nieuw jasje en de hooikist kwam tot vandaag nog niet voor in mijn kookvocabulaire. Dank je, Franska. De hooikist is een energiebesparende techniek van vroeger. Doordat er hooi in de kist zat, bleef de temperatuur hoog en werd het eten gaar. Natuurlijk is dit een goede techniek om te stoven. De Ecostoof maakt het lekker makkelijk. Je doet de ingrediënten in de pan, je brengt het aan de kook en je zet de pan in de Ecostoof. Gelukkig is er een speciaal receptenboek voor deze kooktechniek gemaakt. Maakt het nog makkelijker en nog lekkerder. Het boek is pas sinds twee dagen verkrijgbaar, maar ik wilde alvast een recept met je delen, want deze stoofpeertjes willen we tijdens de kerstdagen wel eens uitproberen. MMM..

 

 

Dit heb je nodig

Bijgerecht voor 4 personen

  • 1 kg stoofpeertjes
  •  ½ l natuurtroebel puur appelsap
  • 300 ml rode-bessensap
  • 30 g suiker
  • 3 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje

 

Zo maak je het

1.     Schil de peertjes. Laat ze heel en laat de steel eraan zitten. Snij aan de onderkant met een scherp mesje het kroontje weg.

2.     Doe alle ingrediënten in een pan en laat aan de kook komen. Zet het geheel met deksel erop in de Ecostoof. Na drie uur (of langer) zijn de stoofpeertjes rood en klaar.

 

De Ecostoof 

 

 

 

 

Langzaam lekker – koken met de Ecostoof

Iris van de Graaf en Caro Niestijl

ISBN 978-94-6345-321-9

Het kookboek en de Ecostoof zijn verkrijgbaar via www.ecostoof.nl

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares