Dit willen we écht niet meer zien in 2020

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Stom! deze trends willen we niet meer terugzien in 2020.

 

 

Wekelijks vliegen er nieuwe eet- en drinktrends om onze oren – en om die van jullie, want we schrijven er graag over. Maar sommige trends mogen wat ons betreft echt forever achterblijven in 2019. Van bowls tot hybride vlees; deze trends willen we niet meer zien, dit jaar.

 

Hybride vlees
Marcus: “Je ziet het steeds vaker bij de slager en in de supermarkt: ‘hybride’ vlees. Niet echt vegetarisch en niet echt vlees. Net niks, dus. Klinkt ook zo chemisch en gekunsteld, net zoals het smaakt. Worsten, burgers en steaks die bestaan uit 50% vlees en 50% groenten bedoeld om schuldbewuste vleesverlaters mee te verleiden. Alsof je stopt met roken en aan de e-sigaret gaat. Doe mij dan gewoon een lekkere 100% vega-burger van goede kwaliteit (mijn favoriet: die van To Maat uit de Bollenstreek: de vegan kaas-uien burger, lekker op een broodje met sla, augurk, tomaat, en honing-mosterddressing). Óf een echt juicy classic burger van eerlijk rundvlees.”

 

Champagnebier
Marcel: “Bier is bier. Champagne is champagne. Keep it real mensen, keep it real.”

 

Mindfoodness
Lauretta: “Het schijnt – bear with me – ‘een psychologisch proces te zijn dat ervoor zorgt dat je de vrijheid van jouw lichaam en eetgewoontes weer terug krijgt’. Wat dat precies inhoud? Joost mag het weten. Er zijn zelfs hele klinieken en cursussen voor de binge- en emo-eters. Maar waarom? Een hele zak Maltezers naar binnen werken tijdens jouw favo serie op Netflix of het hele Mac-menu bestellen om 1 uur ‘s nachts moet af en toe kunnen, toch? Een truttige trend die lekker in 2019 mag blijven. Doei, tot nooit meer!“

 

Eten uit een kom
Sabina: “Ik ben helemaal klaar met de kommen-trend. Honden eten uit een kom. Dat komt omdat ze geen bestek gebruiken maar gewoon hun snuit tussen de brokjes laten vallen. Snijden in een kom: onmogelijk. Iets opscheppen uit een kom: lukt niet. Probeer jij maar eens netjes eggs benedict of entrecote te eten uit zo’n schaal zonder alles over het tafelkleed te vegen of je vingers te gebruiken. Wat mij betreft kunnen we er direct na het vuurwerk mee beginnen: geen eten meer serveren in kommen, tenzij het soep is.”

 

Shared dining
Delilah: “Allang geen trend meer en helaas helemaal ingeburgerd, maar toch wens ik vurig dat het verdwijnt, en snel een beetje: shared dining. Ik HAAT met z’n tweeën zijn en dan drie ravioli krijgen – ik haat dat in plaats van gewoon onbevangen kunnen genieten van een bord eten, ik moet gaan zitten polderen aan tafel. Make it stop.”

 

Havermelk
Adeline: “Als je bijzondere melk in je koffie wil, drink dan maar gewoon zwart. Ik vind het heel ingewikkeld, al die dubbele en enkele shots met haver (spreek uit: haaafurrrr).”

 

Truffelmisbruik
Steffi: “Tja, inkoppertje, maar dat is natuurlijk truffelmisbruik. Philadelphia met truffelsmaak. Hou toch op zeg. Het ruikt nog geparfumeerder dan de gemiddelde Douglas. Geldt trouwens ook voor truffelmayo, truffelchips en al die andere truffelzooi. Stop, hou op, ik vind het niet leuk.”

 

Concept-restaurants
Sharon: “Doodvermoeiend: uit eten gaan in een concept. Dat je aan tafel gaat en dat het bedienend personeel dan eerst het concept gaat uitleggen. Dat is natuurlijk al een veeg teken, want een goed concept behoeft geen uitleg. In het verlengde hiervan ‘de experience’, wat natuurlijk gewoon Engels is voor ‘beleving’ en dat is óók heel erg. Mag het gewoon weer draaien om het eten an sich? Die beleving creëer ik zelf wel. Alvast bedankt! Maar dit gezegd hebbende: hopelijk kunnen we allemaal binnenkort weer een keer uit eten. En hoop ik vurig dat ook alle concepten het overleven in deze crisis corona-tijd!”

 

Door: FavorFlav

 

Door: Redactie FavorFlav