Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet een vierkante bakvorm van 20 bij 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
- Doe de banaan in een kom en prak deze fijn met een vork. Voeg de lichtbruine basterdsuiker, eieren, het vanille-extract en zout toe en meng alles. Roer vervolgens de gesmolten boter erdoor en meng tot slot met een spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag.
- Schep het beslag in de vorm, strijk het glad en bak de cake 25-30 minuten. Test of de cake gaar is met een satéprikker. Laat de cake afkoelen in de vorm.
- Doe voor de saus de stroop, lichtbruine basterdsuiker en boter in een steelpan en verwarm deze al roerend op middelhoog vuur tot het mengsel kookt. Laat 1-2 minuten doorkoken.
- Voeg vervolgens de slagroom toe en laat de saus al roerend nog 1-2 minuten koken. Laat de stroopsaus afkoelen tot lauwwarm. Serveer de bananencake met de saus.