Stevige goulashsoep

Het is nog best fris, dus zo’n fijne, warme, stevige soep gaat er altijd wel in.

 

Dit heb je nodig

Goed voor 2,5 liter:

  • 400 g rundvlees
  • peper en zout
  • 3 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g boter
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • 70 g tomatenpuree (blikje)
  • 1½ liter kraanwater
  • 3 runder- of kippenbouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 vastkokende aardappelen

 

Zo maak je het

Bestrooi het vlees met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen, de paprika in reepjes en de knoflook fijn.

 

Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee.

 

Voeg het water met de bouillontabletten en laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2½ uur koken op laag vuur. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. meekoken. Als het vlees gaar is, trek je het een beetje uit elkaar of je haalt het uit de pan, snijdt het in blokjes en doet die weer terug in de pan.

 

Tip: Maak de soep 1 dag van tevoren, daar wordt-ie alleen maar lekkerder van. Bewaar de pan in de koelkast en zet ’m tien minuten voordat je wilt gaan eten op een laag vuur.

 

Eet smakelijk!