Beautiful Bali

Maartje: zo veel mooie natuur en heerlijk eten… Ik gun iedereen een trip naar dit Indonesische eiland.

 

Oh Bali, wat spreek je tot de verbeelding. De stranden, de gezonde iedere-dag-buiten-leefstijl, de rijstvelden, de hysterie aan scooters, de heerlijke Indonesische gerechten, de überhippe hang-outs rond de surfgebieden (vooral rond Canggu bij Denpasar in het zuidwesten van Bali) en, in het verlengde van dat laatste: de groener dan groene binnenlanden, met dank aan de vele regenbuien die het eiland kent (geen nood: die hoosbuien duren maar heel kort!). Vergeet de drukke gebaande Bali-paden (Ubud en het centrum van het hippe Canggu doen wat mij betreft helemaal niks voor je zenvakantie, noch voor je liefde voor natuur) en reis vooral af naar deze drie groene, ‘alleen op de wereld’-adressen:

 

 

The Shady Shack
Ondanks dat The Shady Shack in het hipste en drukste stukje Bali huist, is het een oase. Bij Canggu, in de straat richting Echo Beach (zoek maar op) zit het fameuze Deus Ex Machina en andere aanraders als Betelnut, Crate, Canteen en Avocado Cafe. En dus ook The Shady Shack.  Droomachtig wit is het, met een mooie veranda en een tuin met tafeltjes onder rieten afdakjes. Uiteraard omringd door planten waar je maar kijkt. Een plaatje! En het menu is minstens zo waardig: healthy wholefoods. Vega burgers bijvoorbeeld. En bowls in alle kleuren en smaken. Kombucha, rolls en juices om het lijstje compleet te maken.

 

 

 

Bali Eco Stay
Een persoonlijke favoriet op Bali. Het Bali Eco Stay resort staat boven op een berg midden in een tropisch bos met het uitzicht over de rijstvelden. Bam. Groener en Balineser ga je het niet vinden. De eco lodges zijn open (lees: zonder ramen) waardoor je ’s nachts de bladeren in de bomen hoort ruisen, of in het regenseizoen de regen naar beneden hoort kletteren. Een beetje avontuurlijk moet je er wel voor ingesteld zijn, dat is waar, maar als dat wel snor zit, slaap je heerlijk onder je klamboe. Een boek lezen, een tripje naar de eigen Bali Eco Stay waterval, mountainbiken of een wandeling door het food forest zorgen ervoor dat je je niet gaat vervelen. Al is je wél vervelen natuurlijk ook gewoon een optie. Een beetje staren naar de waaiende palmbomen met het geluid van het stromende beekje. Mij heb je! Bali Eco Stay is gebouwd met het oog op de omringende natuur en de lokale mensen. Een gedeelte van de ingrediënten van het smakelijke eten komt van eigen land.

 

Slapen in een tropisch bos met uitzicht over de rijstvelden. Groener en Balineser ga je het niet vinden

 

 

 

Sandat Glamping

Nog één dan voor iedereen die wel van een avontuurtje houdt: Sandat Glamping, ofwel slapen midden in de jungle, in een tentje. Nou ja: een tent. Met meer comfort dan menig stedelijk appartement. Oké. In de buurt van het centrale dorp Ubud heb je bij Sanat Glamping wel de lusten (dolby surround jungle sounds en veel privacy), maar niet de lasten aangezien je tent voorzien is van een groot bed, een comfortabele badkamer en een grote ventilator boven je bed. En als je de deur netjes dicht houdt, is je tent nog muggenvrij ook. Pal voor die deur vind je een privé-zwembad met ligbedden, en achter je tent is de gigantische gemeenschappelijke ruimte waar je terechtkunt voor een fijn menu. De yogaruimte is, met uitzicht over de rijstvelden, een droom. Zowel het restaurant als de yogaruimte zijn gemaakt van bamboe: hartstikke natuurlijk, duurzaam en adembenemend mooi. Zoals alles trouwens bij Sandat Glamping. Van de pauw-stoelen in je tent tot het servies op tafel, de styling is helemaal af. Avontuurlijk is het slapen in een tent zeker, maar qua comfort en esthetiek is er hier een tandje bijgezet.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.