Sterven van de pijn? Of valt het mee…

marianne

 

Mochten er mannen zijn die vandaag meelezen: wees gewaarschuwd.

 

 

 

Dit wordt echt een ontzettende vrouwencolumn! Ik ga het namelijk hebben over make-up.

 

De ene man kan daar nu eenmaal beter tegen dan de andere. Mijn (heel lieve) buurman van 83 duikt dan nog eens wat dieper in zijn krant als ik met de buurvrouw over damesdingen zit te kwebbelen. En mijn vader wierp vroeger een wanhopige blik op de hemel en zei dan: ‘Damesgesprekken…’ Om vervolgens gewoon weg te lopen.

 

Het digitale damesgesprek start… nu!

Je hebt van die make-up queens. Vrouwen die met het grootste gemak prachtige lijntjes zetten boven ogen, precies weten hoe ze hun jukbeenderen mooi kunnen aanzetten en lippenstift aanbrengen tot kunstvorm hebben verheven.

 

Dan heb je de types zoals ik. Poeders en foundation vind ik jeuken. Dan maar liever een pigmentvlekje, gesprongen adertje of pukkeltje. Als ik lippenstift opdoe, mag ik zo meedoen in het circus. En een lijntje, o laten we het alsjeblieft niet hebben over een lijntje. Dat komt ongeveer uit achter mijn linkeroor.

 

Alleen vind ik het wel leuk om lekker te tutten

Haren mooi in de krul, zwierige jurk aan, sexy hakken erbij… En hoe fijn zou het zijn als dat make-upje al gefikst is? Sinds anderhalf jaar heb ik mijn wenkbrauwen laten ‘inschaduwen’. Als ik nu oude foto’s zie begrijp ik niet waarom ik dat niet véél eerder heb gedaan. 

 

Ik stap mijn bed uit en ik heb een gezichtsuitdrukking. Hoe fijn is dat! Ik hoef niet te klodderen met wenkbrauwen bijtekenen of weet ik wat. Eigenlijk zou ik nog wel meer willen laten doen, bijvoorbeeld een lijntje boven mijn ogen.

 

Alleen heb ik daarvan gehoord dat het bizar veel pijn doet

En dat het lijntje niet zwart wordt, maar een soort onbestemd grijs. Dus zit ik te twijfelen. Ik ben namelijk niet een ontzettende held met pijn. Zeg maar gerust dat ik een piepert ben. Aan de andere kant… als ik kijk hoe ontzettend blij ik ben met die wenkbrauwen, waarom zou ik het dan niet doen?

 

Nou, ik weet wel wat me tegenhoudt, naast pijn. Ik hou van subtiele make-up. Ik wil geen harde, neppe uitstraling krijgen. En als zo’n lijn er eenmaal zit, dan zit je eraan vast. Dus ja, hier loop ik nu al een aantal maanden over te miepen. Wel-niet-wel-niet-wel. 

 

Misschien kan ik beter een goede cursus volgen bij een make-up artist

Dan kan ik leren hoe ik mezelf mooi kan opmaken. Met zo’n cursus voorkom je dat je er altijd uitziet als een vamp en het is pijnloos (wellicht niet voor je portemonnee). Dus lieve dames (en heren als die er nog steeds zijn), ik heb jullie advies nodig. Of jullie ervaringen:

 

Een lijntje boven je oog laten zetten: jeej of nee?

 

 

Door: Marianne ter Mors