4. Beleg de vochtige rijstvellen (in lauw water dopen) elk met sla, taugé, noedels, munt en koriander en eindig met kip en komkommer.
5. Maak de rollen dicht. Serveer de chilisaus erbij.
Spring rolls in de herfst
Dat spring rolls helemaal in zijn, snappen we wel!
Al een tijd hoor je steeds meer over spring rolls en ik snap helemaal waarom. Je kan zoveel verschillende maken. Ze zien er fantastisch uit én het is ook nog eens lekker makkelijk. In het boek Spring Rolls zie je de meest gekke spring-roll-vullingen, maar écht waar, ze zijn het proberen waard!
Voor 10 rollen
1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
2. Snijd de sla fijn en de komkommer in heel dunne reepjes. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout, peper en de kerrie. Bak de reepjes 5 minuten in de olie een koekenpan.
3. Breng voor de saus het water en de suiker aan de kook. Laat afkoelen en voeg de rijstazijn, vissaus, knoflook en chilipeper toe.
4. Beleg de vochtige rijstvellen (in lauw water dopen) elk met sla, taugé, noedels, munt en koriander en eindig met kip en komkommer.
5. Maak de rollen dicht. Serveer de chilisaus erbij.