Puur entertainment:

I Can See Your Voice
 

Donderdagavond om half negen; het timeslot of death op televisie.

 

RTL moest met een antwoord komen om de Meilandjes en Beste Zangers een zetje te geven en deed dat met I Can See Your Voice.

 

De show is een combinatie van zang, spel en hysterie. Wat niet gek is, als je bedenkt dat het uit de kokertjes van de makers die The Masked Singer in het leven riepen komt. Ik zat de eerste drie minuten nog in de webshop van Sissy-Boy nieuwe theedoeken te bekijken, waardoor ik de complete uitleg miste en pas in de laatste vijf minuten van de show begreep dat je met een goed zingende zanger moest eindigen. Maar dat deed geen afbreuk aan de gein die ik in de tussentijd had.

 

Het is heerlijk om Carlo Boszhard weer eens buiten De TV kantine te hebben, hoe geniaal ik ‘m daar ook in vind. Hij grapt, grolt en houdt vaart in de show. Bovendien ben je van uitzonderlijke klasse als je Marieke Elsinga, Fred van Leer én Jeroen van Koningsbrugge in één panel hebt en bij de les houdt, die samen met Samantha Steenwijk en Ronnie Flex de deelnemers voorzien van ongevraagd commentaar.

 
 

Voor het geval je niet keek, inleg ik de spelshow even snel uit. Men neme zes deelnemers die uitzonderlijk goed of belabberd zingen, voegt daar een panel hysterische BN’ers aan toe en laat een kandidaat die kans maakt op 5000 euro adviseren door dit panel, maar ook door zijn of haar lievelingsartiest(en). Zet Boszhard op het podium om al deze ingrediënten onder controle te houden en voilà: puur entertainment.

 

Ik zat op het puntje van mijn stoel. Ik draaide de zusjes om en wist zeker dat de Haker subliem zou zijn. Ik was ervan overtuigd dat de Rockende Reiziger geen noot zou raken, maar The Man of Stones juist weer wel en uiteindelijk wist ik dat de Bruisende Brabander overeind zou blijven naast O’G3NE. Snap je er niks van? Kijk het maar gewoon terug.

 

Wat mij betreft is met I Can See Your Voice de tv terug. Het is vermaak zoals ik er vroeger als kind voor op de bank kroop. Op donderdag dus I Can See Your Voice en daarna even Beste Zangers terugkijken. Op vrijdag The Masked Singer en op zondag na vtwonen Weer verliefd op je huis meteen door met Wie van de 3 Mag je op zaterdag iets voor jezelf gaan doen.

 

Beeld: Warner Bros. International TV

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans