Spicy spiesjes

 

Kipspiesjes zijn zo gemaakt! Een spicy recept voor een makkelijke avondmaaltijd.

 

Dit heb je nodig

  • 300 g kipfilet
  • 2 tl sambal oelek
  • 50 ml ketjap manis
  • kipkruiden
  • satéprikkers
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de satéprikkers in een glas met water. Dit zorgt ervoor dat ze niet verbranden in de oven. Meng de ketjap, sambal en 1 kleine eetlepel kipkruiden in een schaaltje. Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze in de schaal met ketjapsaus. Let erop dat de kip goed in de saus ligt. Laat de kip voor minimaal 15 minuten in de marinade liggen. Snij ondertussen de ui en paprika’s in blokken (ongeveer net zo groot als de kipblokjes). Haal de kip uit de marinade. Rijg nu de kip, paprika en ui aan de satéprikkers.

Leg ze in een braadslede en rooster de kipspiesjes in de oven voor 12-15 minuten tot ze gaar en bruin zijn. Vergeet niet regelmatig om te draaien.

Eet smakelijk!

Sfeerbeeld:  Martin Poole Photography