Spare, het boek van Prins Harry, is gelekt

 

Zijn we inmiddels een beetje royals-moe? Of in dit geval ex-royals-moe?

 

 

 

Misschien wel, maar ik heb zo’n voorgevoel dat het echte drama nog moet beginnen. We weten al langer dat prins Harry een biografie gaat uitbrengen, en natuurlijk verwachten we dat dat heel wat teweeg gaat brengen. De documentaire op Netflix viel qua drama nog mee, maar als we de geruchten moeten geloven zou prins Harry echt álles vertellen in zijn aankomende boek.

 

Nou, dat klopt, want het boek is gelekt. In Spanje werd het boek ‘per ongeluk’ vijf dagen te vroeg uitgebracht en daarom wist Sky News het in handen te krijgen en volledig te vertalen.

 

Ik wilde het boek in eerste instantie misschien wel lezen, want stiekem was ik wel benieuwd wat voor royal juice hij allemaal naar buiten zou brengen, maar dat hij ook zou vertellen dat zijn broer William besneden is… Dat had ik niet helemaal verwacht. En ja, dat staat er écht in.

 

Om het even zo overzichtelijk mogelijk te maken heb ik maar even een lijstje opgesteld met opmerkelijke, bizarre of gewoon ontzettend rare onthullingen uit het boek Spare, van prins Harry.

 

  • Hij heeft wel eens cocaïne gebruikt (maar goed, dat verbaast ons niet echt, toch?), op zijn zeventiende
  • In zijn tijd in Afghanistan heeft hij 25 mensen vermoord en naar eigen zeggen schaamt hij zich daar niet voor
  • Hij kwam er via de BBC achter dat Queen Elizabeth dood was, niet omdat zijn familie hem daarvan op de hoogte bracht
  • Zijn broer William en hij hebben hun vader gevraagd om alsjeblieft niet met Camilla te trouwen
  • William en hij wilden dat het onderzoek naar de dood van hun moeder Diana werd heropend, maar dat werd afgewezen
  • Volgens Harry is de ruzie tussen Meghan en Kate ontstaan omdat Meghan in een telefoongesprek met haar schoonzus zei dat Kate ‘babyhersenen’ had. Ze was toen net bevallen en vergat iets. Kate reageerde met: ‘We zijn niet close genoeg met elkaar dat je opmerkingen mag maken over mijn hormonen.’ Meghan was daardoor beledigd.
  • Hij beschrijft zijn ontmaagding als ‘vernederend’. Zijn eerste keer was met een ‘oudere vrouw’ die ‘heel erg van paarden hield’.
  • Hij heeft de seksscènes van Meghan opgezocht in Suits en vond het vreselijk
  • Prins Harry heeft een blauw doosje met haar van Diana op zijn nachtkastje staan

 

Heel eerlijk: ik vind het bijna een beetje té privé om te lezen. Zijn ontmaagding, serieus? In geuren en kleuren beschrijven? Een biografie moet natuurlijk over je leven gaan, maar bepaalde dingen mag je heus wel weglaten. En ik denk dat ik de rest van het boek nu toch maar oversla…

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer