Retteketet naar Bavet

 

Maartje: In Gent (op twee locaties zelfs), in Leuven en sinds kort ook in Antwerpen vind je Bavet, de Belgische ‘spaghetti for friends’-bar die het je o zo gemakkelijk maakt om een avondje niet zelf te koken.

 

 

 

Een succesnummertje uit het Belgische Gent dat in rap tempo alle Zuiderburen aan de spaghetti helpt. En terecht. Het idee is namelijk, zoals dat voor alle goede ideeën geldt, simpel: bij Bavet eet je spaghetti. Spaghetti in vele soorten en maten, dat dan weer wel, maar het is en blijft spaghetti. Bestellen doe je aan de hand van het formaat van je honger. De porties komen in drie maten: Mouse, Dog of Horse. Helder. Vervolgens kies je het soort spaghetti, hoe die klaar gemaakt mag worden (al dente bijvoorbeeld, iets steviger, of juist doorgekookt) en daarna welke topping het zaakje af mag maken (al dan niet met nog wat extra saus en/of kaas). Idiot proof stappenplan al met al. En lekker!

 

 

De porties komen in drie maten: Mouse, Dog of Horse. Helder

 

De inrichting van de zaak is al even ongecompliceerd en no nonsens: hoge bar, knappe stoeltjes, grote schildering op de muur, gezellig. Prima plek voor een snelle hap en zéker ook een aanrader na of tijdens een dag shoppen met de mini, of niet meer zo mini-mens in de stad.

 

Meer tips in Antwerpen lees je hier:

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.