Dit heb je nodig

  • 360 gr mayonaise
  • 60 gr Dijon-mosterd
  • 2 el vers limoensap
  • 2 el Thaise chilisaus
  • 1 grote rijpe tomaat, zonder zaadjes en in blokjes
  • 60 gr gehakte korianderblaadjes
  • 3 lente-uitjes, gehakt, witte en groene delen
  • 1 middelgrote rode ui, in heel dunne halve ringen
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 16 aardappelen, ongeveer 1,5 à 2 kilo, gekookt, en aan plakjes gesneden

 

Zo maak je het

Combineer alle ingrediënten tot en met de knoflook in een middelgrote kom en breng op smaak met zout en peper. Leg de warme aardappelen in een grote kom, giet het mengsel erover en meng goed. Eventueel nog wat zout en peper naar smaak erbij.

 

P.S. Nog een extra tip van Franska: in plaats van gekookte aardappelen kun je ook ovenfrietjes gebruiken! Ik heb het nl per ongeluk de eerste keer zo gemaakt en dat ís toch lekker! Ik giet dan de saus half over de frieten op een platte schaal. Mmmmm

 

Eet smakelijk

 

Foodnetwork Recept: Bobby Flay