Dit is echt zo’n briljant ontwerp dat je wilt hebben, toch? Die lelijke afdekkapjes kunnen voorgoed de deur uit. Met dank aan Studio Snowpuppe!

 

Soms zijn er van die dingen in huis waar je eigenlijk nooit naar kijkt of over nadenkt. Toen ik dit tegenkwam dacht ik meteen: díé moet ik hebben! Wat zijn die dingen altijd lelijk zeg. Maar het zit er nu eenmaal en niemand heeft hier – tot nu dan – over nagedacht om er design van te maken.

 

Ik kan me zo voorstellen dat de ontwerpers van Snowpuppe heerlijk op hun designbank aan het staren waren naar hun gladgestuukte plafond en ineens dat afgrijselijke afdekplaatje tegenkwamen. Gruwel! Nu houden ze bij deze ontwerpstudio wel van een potje vouwen dus vandaar dit ontwerp.

 

Je kunt de ‘kroonuppe’ (zo heet-ie) combineren met de ‘moth’ of de ‘chestnut’ lampen, maar ook mooi met een heel eenvoudige lamp, als simpel detail aan het plafond. Ze zijn er in allemaal leuke kleurtjes: bruin, grijs, groen, roze, geel, mintgroen en wit. Hij kost €19 bij Taska

Bij het plafondkapje krijg je een beschrijving zodat je hem zelf in elkaar kunt vouwen. Leuk werkje voor in het weekend.

 

  

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.