Hele­maal los!

 

Sonja: Een feestje zonder slingers is wat mij betreft gewoon een vergadering… Trek daarom gewoon alles uit de kast om je zomerparty de absolute wow-factor te geven. Met mijn tips is dat helemaal niet moeilijk. Kijk maar…

 

 

 

Je moet wel zelf de slingers ophangen!

 

Ophangen dus! En het hoeven helemaal geen standaard feestdriehoekjes te zijn, die bewaren we voor de verjaardagen. Voor een tussendoorfeestje zijn linten bijzonder feestelijk als je ze in grote hoeveelheden bij elkaar hangt: aan de muur, aan de lampionnen, in de boom of boven je hoofd. 

 

Kies voor een kleurthema of mix alle vrolijke kleuren die je kunt vinden door elkaar. Heb je geen berg linten liggen? Je kunt ze ook zelf maken door reepjes te knippen van crêpepapier of oude lakens; ik heb ook weleens verschillende kleuren vuilniszakken gebruikt. 

Werkt als een trein! Het wordt door je gasten altijd gewaardeerd als ze zien dat je extra moeite hebt gedaan om er iets leuks van te maken.

 

 

Drankjes tappen aan de bar

 

Als je ergens makkelijk mee kunt scoren dan is het wel met de ‘bar’. Zet een paar limonadetaps bij elkaar en vul die met gekleurde limonade, water met munt en citroen of iets anders wat er lekker uitziet.

 

Kinderen (én volwassenen) vinden het hartstikke leuk om zelf hun drankjes te tappen.

 

Niets zo vervelend als een vlieg in je drankje. Dat los je eenvoudig en feestelijk op door een papieren cupcakevormpje omgekeerd door een rietje te steken zodat het als een soort dekseltje over je glas valt. 

En in plaats van het standaard ijs in een schaal om te koelen kun je ook waterballonnen vullen en die een nachtje in de vriezer leggen. Heel origineel en als het ijs gesmolten is kun je nog een watergevecht beginnen ook.

 

 

Wie wordt er nou niet blij van bloemen?

 

Bloemen in kleine vaasjes mogen uiteraard niet ontbreken, die zet je gewoon her en der op de tafels. Niets moeilijks aan. In de zomer haal je ze gewoon uit de tuin of de berm.

Zo’n mini wildboeket is trouwens ook leuk om als cadeautje weg te geven.

 

Heb je wat bloemetjes over? Leg er een paar in de bakjes van de ijsklontjes en vul ze met water. Nachtje in de vriezer en ze zijn klaar voor gebruik in je glas of om de drankjes koel te houden. Ziet er tof uit hè?

 

Ken je die drijfkaarsen nog? Ze doen het heel leuk in een emmer gevuld met water en bloemen. Zet er een paar langs het pad en als de avond straks valt steek je gezellig de kaarsjes aan.

 

 

Dat was de styling. Natuurlijk kun je nog veel meer doen, ga er gewoon voor als de tijd het toelaat! Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de gasten: als die gezellig zijn is ieder feest geslaagd.

 

En als je wilt weten hoe je binnen een uur een buurtbarbecue organiseert, is dit artikel van Rachel onmisbaar.

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten. 

Fotografie: Kilner

witte-balk-met-bol-sonja