Tijd voor cognac

 

Sonja: Leer is tijdloos en wordt eigenlijk vooral mooier met de jaren. Of het nou een bank is of een poef, in huis doet die cognackleur het altijd goed. Een echte klassieker!

 

Waarom cognac en waarom leer? Je kunt, ongeacht de stijl van een kamer, her en der leren accenten toevoegen. Hierdoor krijgt de ruimte warmte en textuur. Leer is tijdloos en je kunt er eindeloos mee doen. Als je goed zoekt, vind je de mooiste tweedehands banken van leer die de tand des tijds prima doorstaan hebben. Krijg je meteen die doorleefde look cadeau!

 

Je kunt dus voor een leren bank gaan, maar er zo veel mooie andere items waarmee je stoer leer in huis kunt halen.

 

 

 

Deze ‘Adam Leather’ kruk is geïnspireerd op industrieel design uit een atelier of een werkplaats. Het onderstel van de stoel is gemaakt van staal en de zitting is bekleed met naturel leer, vanaf €315 (Flinders) 

 

Natuurlijk kun je de sleeve veilig in je tas opbergen, maar eigenlijk is hij te mooi om weg te stoppen. De sleeve is speciaal gemaakt voor de Macbook Pro 15 inch, maar er passen ook gelijksoortige laptops in. €109 (Living)

 

Hij ziet er fantastisch uit en zit nog lekker ook! De stoel heeft een metalen frame en een zitting van stoer bruin leer. €606 (Deens)

 

Deze tweezitter heeft een bijzonder elegant uiterlijk dankzij het zwarte essenhouten frame waarvan de ronde hoeken letterlijk om je heen buigen. Een ideale bank om vrijstaand in de ruimte te plaatsen, want ook de achterkant mag gezien worden! €6695 (MisterDesign)

 

Dit leren doorgestikte kussen heeft een echt doorleefde look. €59 (Stbr Webshop)

 

Flessenstop van leer €9,95 (Thuuz)

 

Stoere leren poef €139,95 (Daily Design)

 

Uit de ‘Old Glory’ collectie is dit het nieuwe model Beal. Je hebt de keus uit vele soorten en kleuren leer, in combinatie met het donkere metalen onderstel kun je daarom je eigen stoere fauteuil creëren. €942 (Kok Wooncenter)

 

Wat een product is dit, dankzij het marmer en de lederen riemen met een maximaal draagbaar gewicht van 10 kg. €79 (Fonq)

 

 

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: HK Living.