Zomaar even een woontip

 

Als ervaren ‘woonder’ mag ik misschien weleens even een goeie tip geven? Na tig jaar wonen ben ik erachter dat je woonkamer best kleiner kan dan je keuken. Ik maak deze kennis en ervaring maar even wereldkundig, want wie weet kan iemand er iets mee. Stel, je gaat net verbouwen, keuzes maken, beslissingen nemen, hakken of breken. Eerst even goed nadenken.

 

Wat doe je in je woonkamer? En wat doe je in je keuken? Als je van koken, eten en gezelligheid houdt, wil je waarschijnlijk een tafel met stoelen in de keuken, want dat is gezellig tijdens het koken, kun je doorgaan met kletsen en hoor je ook wat er allemaal aan tafel gezegd wordt.

 

Dat betekent dus dat je ruimte nodig hebt. Voor die tafel, voor je servies, voor wat heen en weer geloop. En voor wat extra bezoek, want die zitten ook meestal meteen aan de keukentafel.

 

Dan de zitkamer. Wat doe je daar? Het woord zegt het al: zitten.  Dus…veel minder plek nodig dan in de keuken, toch? Behalve als je altijd danst in de woonkamer natuurlijk. Misschien een tipje voor de architectenopleiding?

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.
Fotografie homepagebeeld: Anne Nyblæus