Tomaat-paprikasoep
- 1 ui
- 4 knoflooktenen
- 400 g gepelde tomaten
- 5 geroosterde paprika’s (uit blik)
- Chilivlokken, naar smaak
- Peper en zout
- 800 ml bouillon
- Takje rozemarijn
Snipper de ui en snijd de knoflooktenen fijn. Fruit ze aan in een beetje olijfolie. Voeg na een minuut of 2 de gepelde tomaten toe. Snijd de geroosterde paprika’s in kleine stukken en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met chilivlokken, peper en zout. Voeg vervolgens de bouillon toe en roer de soep goed. Laat de soep op laag vuur doorkoken. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren en serveer de soep met rozemarijn en eventueel wat crème fraîche.
Mierikswortelsoep met zalmsnippers
- 500 ml slagroom
- 500 ml melk
- Half potje mierikswortel
- 1 blokje bouillon
- Peper en zout
- Gerookte zalmsnippers of rauwe ham
Breng de slagroom samen met de melk aan de kook. Doe het bouillonblokje erbij en laat het blokje oplossen. Voeg vervolgens de mierikswortel toe (naar smaak) en zet het vuur laag. Laat nog even verder pruttelen. Breng de soep op smaak met nog wat peper en zout. Serveer de mierikswortelsoep met zalmsnippers of rauwe ham.
Pittige zoete-aardappelsoep
- 2 sjalotjes
- 2 el rode currypasta
- 500 g zoete aardappelen
- 0,8 liter groentebouillon
- ·400 ml kokosmelk
- Peper en zout
- Takje koriander
- Optioneel: limoen
Snijd de sjalotjes fijn en fruit aan in een scheutje olijfolie. Voeg na 1 minuut de rode currypasta toe en roer het goed. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Bak de zoete aardappelen 2 minuutjes mee en voeg dan de warme groentebouillon toe. Laat ongeveer 10 minuten doorkoken en zet dan op laag vuur. Wanneer de aardappelen zacht zijn, voeg je de kokosmelk toe. Pureer na 5 minuutjes met een staafmixer en serveer de soep met koriander en limoen.