Sober october: Waarom je juist drie maanden niet moet drinken
 

Het is oktober en behalve dat dat mijn lievelingsmaand is (want jarig), vind ik het ook een beetje een gekke maand. Opeens wil namelijk niemand meer een wijntje.

 

Want joejoe, Sober October is hip. Het klinkt o zo stoer, een maand lang de alcohol laten staan en braaf aan het water met komkommer lurken. Maar het is eigenlijk totale onzin, zo is onderzocht. Een maandje doet namelijk niet zoveel en daar word je dus niet echt een leuker, beter of gelukkiger mens van. Je kunt daarom beter drie maanden niet drinken. Dat is pas cool. Of nou ja, het is de nieuwe Sober October. Iets in de trant van: ‘Alcohol Free Autumn’. Begin nu en proost pas weer mee met Oud en Nieuw. Of vooruit, stiekem met de kerstdagen dan. Maar wie nu meedoet, telt aan het einde van dit jaar toch mooi drie maanden nuchterheid.

 

De voordelen? Niet alleen is het beter voor je lever en je figuur, die alcohol laten staan, maar pas na maanden niet drinken verbetert je cognitie. Opeens denk je helderder na en kun je sneller handelen. Je hebt meer focus en je bent scherper. Dat komt met name doordat drank je slaapritme verstoort. Hierdoor kun je tot wel vier dagen last hebben van een kater. En als je elke week een glaasje meepakt, reken maar uit. Drink je niet, dan verbetert je diepe slaap, waardoor je during the day een stuk productiever bent. Dit effect merk je ook pas nadat je langer dan die bekende vier weken het glas vino hebt laten staan. En ja, dat is toch wel erg lekker, mocht je zin hebben in een beetje carrière en een beetje promotie. Een maand kan iedereen. Jij gaat voor drie.

 

Dus mocht je zin hebben in oktober: plak er vooral ook november en december aan vast. Zul je zien hoe fit, slank en slim je het nieuwe jaar begint. En eerlijk: wat zijn nou die negentig luttele dagen al met al? Kruip met een deken op de bank, kop thee in je hand en duik lekker in Netflix. Daar is die herfst precies voor bedoeld, toch? Dit wordt een makkie. En als je het niet makkelijk vindt, dan kijk je dit jaar in ieder geval ontzettend uit naar het kerstdiner met de familie.

 

Door: Redactie Amayzine.com