Geen inspiratie?

Probeer deze pasta plus!

 

Weet je even niet wat je vanavond op tafel moet zetten? Probeer dit éénpansgerecht dan maar eens: met kip, pasta, asperges en champignons. Geheid een succes!

 

Dit heb je nodig

  • 250 g penne (pasta)
  • 3 kippenborstfilets
  • 30 g bloem
  • 2 el boter
  • 200 g champignons (gesneden)
  • 300 g groene asperges (3 cm van de onderkant afsnijden)
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 50 g parmezaanse kaas 
  • zout & peper

 

Zo maak je het

Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking en giet af. Voeg in een kom bloem, zout en peper samen en leg de kippenborst filet erbij. Bedek de kip aan beide kanten met het bloemmengsel. Smelt 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de kip toe en bak aan weerszijden 4-5 minuten tot de kip goudbruin wordt. Als de kip klaar is, snijd je hem in plakjes. Snijd de asperges in drieën. Voeg in de grote koekenpan nog een eetlepel boter toe. Bak nu de knoflook, champignons en asperges en roer op middelmatig vuur 4-6 minuten, totdat de champignons en asperges een beetje zacht zijn. Roer de penne en de kip erdoorheen, zodat de penne weer worden verwarmd. Strooi de parmezaanse kaas erover. 

 

P.S. Al weten wat je morgen wilt eten? Probeer dit recept eens.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: Le creme de la crumb