Sint 2.0

 

Het heerlijk avondje is natuurlijk niet alleen voor de kleintjes een feest. Ook als je grotere kinderen hebt of alleen met volwassenen bent kun je het ontzettend leuk vieren. Judith vertelt je hoe zij het doet.

 

“De decembermaand oftewel de feestmaand start morgen, te beginnen met het Sinterklaasfeest. Met kleine kinderen een logisch verhaal, want; cadeautjes, spanning en gezelligheid alom. Maar ik bevind me alweer in de volgende fase, met oudere kinderen, oftewel ‘jongvolwassenen’. Ook dan kun je natuurlijk gezellig bij elkaar komen, zonder de spanning van de zak, maar met leuke alternatieven. 

 

Lootjes trekken en elkaar verrassen met een cadeau plus gedicht. Of, ook leuk, het sinterklaas dobbelspel, met allemaal kleine ‘lullige’ cadeautjes. Sowieso garantie voor een bloedfanatiek einde, omdat je toch echt per se dat ene cadeautje wilt hebben. Of een ander spel, het gaat tenslotte om het bij elkaar zijn. 

 

 

Telefoons aan de kant. Bijvoorbeeld in dit superleuke doosje van Sukha. Het doosje zelf vind ik ook al een heel leuk cadeau om te geven. Idee is dat je op bepaalde momenten alle telefoons in de doos inlevert en even met elkaar in het ‘nu’ bent. Ideaal voor tijdens het heerlijk avondje. Open haard aan, grote bak met snoepgoed en pepernoten erbij en even quality time met elkaar. 

 

Hoe je het ook viert: ik wens je een heerlijke sinterklaasavond.”

 

 

Judith de Klijn is interieurstyliste, ze richt huizen en ruimtes in, adviseert je als je je huidige huis even onder handen wil nemen en schrijft elke week op Franska.nl hoe je je leven thuis nog gezelliger maakt. En ja, het kan hele goed dat je haar kent als de vrouw die jaren met Jan des Bouvrie TV Woonmagazine presenteerde.