Singles opgelet: er hangt liefde in de lucht na deze lockdown

 

Het was maar karig met de liefde in de lucht deze lockdown. Ja, heus gezellig als je ineens 24/7 met je wederhelft kantoortje mocht spelen, maar onder singles was er stukken minder te vozen.

 

 

Niet dat de vrijgezellen somber gestemd zijn, want ze zijn optimistischer dan ooit over de liefde.

 

Hoe we dat weten? Datingapp Bumble wilde wel eens weten hoe het gesteld was met hen, en dus deden ze onderzoek. De ontdekkingen zijn opmerkelijk. Vier miljoen (!) Nederlanders zochten in lockdowntijden de liefde online. Ik wil nu meteen googelen hoeveel singles er zijn in Nederland, maar laat ik gewoon proberen even in de monogame liefde te geloven.

 

Net na de intelligente lockdown was er wereldwijd een stijging van 38 procent in videogesprekken. Een deel is natuurlijk af te schuiven op het zakelijke zoomen, maar er werd ook veel voor een amoureus doeleinde gebeld. Wat een opmerkelijke trend laat zien: een stunning 61 procent van de Nederlanders gelooft nu namelijk dat ze verliefd kunnen worden zonder iemand live gezien te hebben. Dat is een score van bijna 2 op 3. In plaats van dat de lockdown het moeilijker heeft gemaakt, lijkt online verliefd worden alleen maar makkelijker.

 

Maar wat nu? Het terras is weer een petit peu open, dus buiten de deur daten is weer een optie. Daar maken singles vlijtig gebruik van, want bijna de helft van de ondervraagden grijpt nu sneller de kans op liefde aan. Je bent dus gewaarschuwd: wij voorspellen enorm veel liefde en gevoos op de terrassen. Liefde in de lucht, finally!

 

Bron: Bumble

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans