- Daar gaat ¾ van de peterselie bij.
- Dan pas de spaghetti, die z’n laatste garing hier krijgt.
- Daarna de vongole erdoorheen, de laatste peterselie, peper en eventueel nog wat zout en als het nodig is nog wat kookvocht.
- Meteen heel warm op tafel!
Si! Spaghetti vongole. Nu al.
Ik kan ervan dromen en ik heb de smaak al in m’n mond, als ik eraan denk. De enige echte spaghetti vongole. Het rinkeldekinkel-geluid van de schelpen in je pasta. Leuk! Ik zit ook meteen ergens anders. Met de voeten in het zand op een krakkemikkig stoeltje aan de Italiaanse kust. Lawaaierige kinderen die om je heen rennen met emmertjes, felgekleurde waterpistooltjes of van die lange ballonnen gevuld met water om elkaar mee te bestoken. Veel te bruin gebakken vrouwen met een giga zonnebril erachteraan roepend en het plaatje is compleet. Zo hoort het te zijn. Maar goed. We zitten in Nederland, het is januari en we zullen ons moeten behelpen tot het zomer is daar in het zuiden. Gelukkig heb ik een goed recept. Ogen dicht, Italiaans muziekje erbij en je waant je even op vakantie.
Je hebt nodig:
Zo maak je het:
Door Franska
Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs.