Langs de sfeer & stijl meetlat

 

Monique: Aan deze plek klopt alles. De locatie (gevestigd in een oude drukkerij, net buiten het centrum van Beaune), de ontvangst (hartelijk en enthousiast), de bedden (heeeeerlijk), het ontbijt (met huisgemaakte jams), de omgeving (wijnwalhalla de Bourgogne) de sfeer (gastvrij, ontspannen, stylish).

 

 

 

Als ik naar Erik had geluisterd, waren we hier nooit beland. Hij neemt namelijk genoegen met vooral praktische en voor de hand liggende locaties. ‘Als er maar een goed bed in staat en als de wifi het maar doet.’

Bijna zat ik zes jaar geleden met Erik (nu mijn man) in een druk resort met een enorm zwembad met vijf glijbanen, trampolines rondom en een lauwwarm pierenbadje vol met plassende peuters.  Leuk (nou ja, leuk….?) als je kleine kinderen hebt, maar niet als je een romantisch weekje hebt gepland. Het zou ons eerste gezamenlijk reisje zijn. Gelukkig keek ik even mee vlak voordat Erik de ‘boek-button’ aanklikte. Net op tijd om nog iets anders te zoeken en te boeken. Laat dat maar aan mij over!

Niets leuker dan nieuwe plekken ontdekken. Koningin hotspotspotter is natuurlijk Franska’s vriendin Maartje. Minstens zo fijn is het om terug te keren naar een adres dat goed bevallen is. Lekker vertrouwd, no stress, bekende gezichten, enthousiaste begroetingen. Het gaat mij niet om luxe. Sfeer en een ‘personal style’ (wat voor stijl dan ook) vind ik veel belangrijker. Zelfs een logeeradres voor één nacht leg ik langs de sfeer & stijl-meetlat. Dat kost soms uren surfen op de computer en vele mailtjes en berichten naar vrienden en collega’s, hopend op een gouden vondst of tip.

Dit logeeradres in Beaune kwam ik al surfend op het spoor. Ze waren nog maar net open. Ik zocht iets voor één nacht, op doorreis naar het zuiden van Frankrijk. We zijn er inmiddels al vier keer geweest.

 

 

LInks en boven: Les Chambres de L’Imprimerie ligt net buiten de stadsmuur op loopafstand van het centrum van Beaune. Je kunt je auto parkeren op het terrein. Er zijn 5 kamers, allemaal verschillend, gestyled tot in de puntjes.
Rechts: Gastheer Sébastien (Seb) kan je alles vertellen over wijn, lekker eten en restaurants in de omgeving. Zijn vrouw Marie zorgt voor een heerlijk ontbijt.
Midden onder: Mustsee in Beaune is Hospices de Beaune een armenhospitaal opgericht in 1443, nu een museum.

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.