Seasons greetings voor Melania Trump

 

Rode kerstbomen? Superorigineel en bloedje-mooi! En weer was het niet goed.

 

Geachte mevrouw Trump, beste Melania,

 

Toen ik u voor het eerst zag, had ik u eerlijk gezegd niet erg hoog zitten. Maar inmiddels heb ik mijn mening bij moeten stellen. Want wat u allemaal voor uw kiezen krijgt, sinds uw man president werd, getuigt op z’n minst van een onvoorstelbaar staaltje incasseringsvermogen. De affaire Stormy, om maar meteen met de deur in huis te vallen: recht in-your-face. En laten we wel wezen: wat uw man allemaal flikte in deze zaak, wás ook heel erg onder de gordel.

 

Dan dat eeuwige gezeur over uw kleding. Ik durf te wedden dat u het niet in uw hoofd gehaald zou hebben om een tropenhelm mee te nemen op uw reis naar Kenia, als u had geweten dat die gevoelig lag als symbool voor koloniale onderdrukking. En dan die magnifieke luipaard-stiletto’s. Alsof die écht van luipaard gemaakt waren. Trekt u vervolgens een – overigens jaloersmakende – jas van Dolce & Gabbana uit de kast, komt die u ook weer duur te staan. Dit keer omdat een gemiddelde landgenoot een jaar zou kunnen leven van wat die moest kosten. En probeert u de affaire Dolce vervolgens glad te strijken met een simpel Zaraatje, is het weer niet goed vanwege de I-don’t-care-tekst op de rug. Alleen al de insinuatie, dat die tekst zou slaan op uw opinie over de migrantenkindertjes uit het opvangkamp dat u toen bezocht!

 

Weet u waar ik bang voor ben? Dat u het bijna niet goed kúnt doen in uw positie als first lady naast meneer Trump.

Rode kersbomen, immers? Superorigineel en bloedje-mooi. Dus hoe komt een journalist erop om over die kerstbomen te beginnen op het moment dat u wordt geïnterviewd over het misbruik van opiaten in uw land? Heel goed dat u die non-opmerking pareerde met een ‘kom maar kijken hoe mooi die bomen erbij staan’.

 

Ik schat zomaar in dat u er na alle consternatie van het afgelopen jaar heel erg aan toe bent om onder die rode bomen eens even lekker onderuit te zakken en alle stress van u af te laten glijden. Uw Barron zal hopelijk van de partij zijn om u gezelschap te houden. En wat uw man betreft is het me heus wel opgevallen hoe uw stille verzet eruitzag.

Een beetje zoals wijlen prinses Di dat deed – je echtgenoot in het openbaar negeren. In uw geval door heel geraffineerd te doen alsof u uw haar uit uw gezicht moest strijken, precies op het moment dat hij uw hand wilde pakken. Chapeau mevrouw Trump! U hebt echt geen Donald nodig om er een fijne tijd van te maken onder uw rode bomenpracht.

 

Ik wens u dan ook van harte een vredig en vrolijk kerstfeest!

 

Brigitte

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans