Rozemarijn
& rozijnen

 
Dit heb je nodig
20 g verse gist
1 el suiker
180 ml lauw water
300 g witte bloem, gezeefd
70 g rozijnen
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
60 ml extra vergine olijfolie
snufje zout
55 g suiker
 
Zo maak je het

Doe gist, suiker en water in een mengkom. Laat gist en suiker oplossen in het water; dat duurt ongeveer 10 minuten. Giet het mengsel over de gezeefde bloem en kneed tot zich een stevige deegbal vormt. Leg het deeg in een licht ingevette kom, dek af met een theedoek en laat het een uur rijzen op een warme plek. Voeg de rozemarijn, rozijnen en olie samen in een kom en laat het intrekken tot het deeg gestegen is. Combineer het deeg met de rozijnen, rozemarijn, olie en zout. Kneed het geheel goed door elkaar en verdeel het in acht kleine balletjes, van ongeveer 70-80 g per stuk. Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en dek losjes af met een theedoek. Laat de broodjes nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ° C. Snijd een raster in de broodjes en besprenkel met olijfolie. Laat nog eens 10 minuten rijzen. Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin. Maak suikersiroop door suiker op te lossen in 2 el water en het langzaam aan de kook te brengen. Strijk de suikersiroop over de warme broodjes.
 

Eet smakelijk!

Sfeerbeeld: Lauren Bamford