Rode currybowl

 

Curry met asperges. Proef deze smaaksensatie maar ‘ns.

 

Dit heb je nodig

  • 250g rijstnoedels
  • 4 sjalotten
  • 2 el gember
  • 1 el olijfolie
  • 2 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 125g asperges
  • Halve rode peper
  • 150g peen julienne (geraspte wortel)
  • Zout en peper
  • Een handje verse koriander
  • 1 limoen

 

Zo maak je het

Kook de noedels volgens de verpakking. Snijd de sjalotten en gember fijn. Verhit een wok met olijfolie en voeg de sjalotten en gember toe. Bak dit ongeveer 5 minuutjes. Doe dan de currypasta erbij en bak nog een minuutje door. Voeg de kokosmelk, vissaus en sojasaus toe. Goed roeren en laat het 10 minuutjes doorkoken, zodat de saus dikker wordt. Snijd dan de rode peper in dunne plakjes en snijd de asperges in kleine stukken. Voeg de rode peper, de asperges en de geraspte wortel toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper en laat nog een paar minuutjes doorkoken. Giet de noedels af en doe ze bij de saus. Even goed mengen en serveer de curry met fijngesneden koriander en wat limoenpartjes.

 

Eet smakelijk!

Door : Meagan Suares

 

Beeld: Natt Wrobel