Retteketet, op naar de Fred

 

Sinds de pandemie ben ik veel meer gaan internetshoppen, maar hoe fijn is het dat je weer gewoon naar de winkel kan…. 

 

 

 

En dan bedoel ik niet de supermarkt of de o zo handige ketens als Action, Blokker en Hema, maar juist die leuke, speciale winkels waar er vaak maar eentje van is. Die het winkelaanbod sjeu geven omdat ze unieke dingen hebben of omdat je er zo leuk geholpen wordt.

 

Laatst was ik in Den Haag en daar bestaat ie nog, zo’n ouderwetse winkelstraat vol met unieke winkels. In de Frederik Hendriklaan (of de Fred, zoals de Hagenaars ‘m noemen) vind je juist die one-of-a-kind parels. Zoals Drogisterij van Mourik op nummer 270. Deze wonderdrogisterij verkoopt werkelijk de duvel en z’n ouwe moer: van prachtige houten haarborstels tot mottenballen, boen- en marmerwas. Ze hebben zelfs 250 soorten papieren servetten gewoon op voorraad.

 

Door naar Dierenwinkel René van der Westen (op 173). Nou, zoiets heb je nog nooit gezien, dit is de grootste hondenboetiek van Nederland. Dus als je hier niet vindt wat je zocht, dan bestaat het gewoon niet. Zes meter muur met alleen maar halsbanden, voer, kluifjes en heerlijke slaapzakken en dekentjes voor mijn kleine harige vriendje. En met 40 jaar ervaring krijg je hier echt goed advies.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Hondenboetiek René v/d Westen (@hondenboetiek_rene_vd_westen)

 

Bij Wauw (op nummer 141) koop je superleuke vazen, kussens en andere woonaccessoires en bij Poush (op nummer 245) verkopen ze naast kleding en sieraden ook geinige kaarten, tassen en geurkaarsen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door WAUW warenhuis (@wauw_warenhuis)

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Poush (@poush.nl)

 

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vakslagers, de groentejuweliers en vijf bloemisten die ik telde. Er zijn ik weet niet hoeveel leuke plekjes voor een lekkere lunch of een coffee-to-go en ik kon het natuurlijk niet laten om bij Banketbakkerij Plasman (op nummer 106) een saucijzenbroodje te scoren. De lekkerste van Nederland, wat mij betreft. Dus ik zou zeggen: retteketet, op naar de Fred!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit